Rafal koos voor een opleidingstraject tot Telecom Monteur

Dertien jaar lang werkte Rafal Pazdzior in productiebedrijven. Totdat hij de knoop doorhakte en besloot om van zijn passie zijn werk te maken. Hij volgde een opleiding tot Telecom Monteur aan de Circet Academy en werd in vier weken tijd klaargestoomd voor de praktijk. “Ik twijfelde geen moment: dit was mijn kans!” 

  • Professioneel: Rafal is sinds oktober 2023 Telecom Monteur. Hij volgde een interne opleiding en meelooptraject bij Circet. Zo schoolde hij zich succesvol om. 
  • Privé: Rafal (35) woont in Hoogezand. Zijn vrije tijd vult hij graag met gamen, fietsen of sleutelen aan zijn BMW. 
Rafal

In het kort

  • Opleiding? “Opleiding tot Telecom Monteur.”
  • Bijgeleerd? “Alles wat ik nodig heb in mijn vak, gericht op internet, digitale televisie en netwerken.
  • Score? “Geen twijfel over mogelijk: een 10! Al vanaf dag een merkte ik dat de trainers enorm veel kennis en ervaring hebben. De opleiding zat goed in elkaar en ik had het erg naar mijn zin met de andere collega’s uit de opleiding.”
  • Tip voor wie wil bijleren? “Luister goed naar de trainers, haha! Zij weten namelijk alles.”

In het lang

Waarom heb je deze opleiding gevolgd?
“In 2010 verhuisde ik van Polen naar Nederland. De laatste dertien jaar werkte ik bij verschillende productiebedrijven als onder meer Machine Operator. Dit jaar merkte ik dat het tijd was voor een nieuwe stap in mijn leven. Ik zocht een baan met veel vrijheid en zelfstandigheid. Ook wilde ik graag mijn voorliefde voor elektronica en techniek combineren met mijn baan. Zo repareerde ik in Polen jarenlang computers en sloot ik buren aan op een zelf opgezet LAN-netwerk.”

“In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging focuste ik mij op een specifieke functie: die van Telecom Monteur. Want ik wist zeker dat dit bij mij paste. Toen ik zag dat ik bij Circet een opleidingstraject kon volgen tot deze functie, twijfelde ik geen moment: dit was mijn kans!” 

💁 Wat houdt het opleidingstraject in?

Bij Circet bieden we iedereen de kans om zich om te scholen. Dat geldt ook voor de opleiding tot Telecom Monteur. Bij voorkeur hebben kandidaten een mbo-diploma in een technische richting (niveau 2), maar de wil en enthousiasme om te leren zijn veel belangrijker. 

Met een interne opleiding en een meelooptraject aan onze Circet Academy word je klaargestoomd voor het werkveld. Iets voor jou? Neem contact op met de Circet Academy via academy_nl@circet.nl

Wat vond je het meest uitdagende aan de opleiding?
“De hoeveelheid theorie die je moet leren. Maar omdat je na elke lesdag een e-learning volgt, onthoud je alles gemakkelijk.”

Je bent sinds anderhalve week aan het werk. Hoe gaat dat? 
“Heel erg goed. De eerste twee dagen werkte ik samen met een ervaren monteur. Op dag drie ging ik zelfstandig op pad, maar werd ik nog wel ondersteund door mijn regionale coach van de Circet Academy. Daarna was ik er helemaal klaar voor. Dat betekent niet dat ik er alleen voor sta: ik kan altijd mijn coach of de afdeling Support bellen. Ook zit ik in een WhatsApp-chat met andere monteurs en coaches.”

“Na mijn opleiding werd ik in de praktijk ondersteunt door een ervaren monteur en coach. En ook nu ik zelfstandig op pad ga, sta ik er nooit alleen voor.”  

Wat vertel je er thuis over? 
“Ik heb het er vaak over met mijn beste vriend. Hij heeft veel moeten luisteren, omdat ik zo enthousiast ben over het werk, haha. Dit is een nieuwe stap in mijn leven, waar ik enorm trots op ben.”

Voor wie is deze opleiding een aanrader? 
“Voor iedereen die technisch inzicht, tweede rechterhanden en interesse voor techniek heeft. Dankzij deze opleiding krijg je de kans om iets te doen wat je écht leuk vindt. Ik spreek uit ervaring: dit is de eerste keer in mijn carrière in Nederland dat ik mijn passie kan combineren met mijn werk.” 

Staat er al een andere opleiding op je verlanglijst? 
“Daar heb ik het al over gehad met collega’s, ja. Misschien is het mogelijk om over een half jaar een opleiding te volgen tot Storingsmonteur. Dat is zo leuk aan werken bij Circet: je krijgt alle mogelijkheden om verder te leren en te groeien!”

Ook een opleiding van de Circet Academy volgen?

Neem contact op met de Circet Academy: academy_nl@circet.nl. Wil je meer informatie over een post-hbo opleiding dan kun je terecht bij hr.waalre@circet.nl.

-

Read more