HR-adviseur Renske volgt een hbo-opleiding hrm

Met een mbo-opleiding horeca op zak, startte Renske Geurtsen drie jaar geleden bij Circet als hr-officer. Met veel enthousiasme leerde ze snel bij, groeide door tot hr-adviseur en kwam erachter dat ze zich nog verder wilde ontwikkelen. Daarom koos ze voor een hbo-opleiding humanresourcemanagement (hrm).  

Renske
  • Professioneel: Renske werkt al ruim drie jaar bij Circet. Eerst als hr-officer, tegenwoordig als hr-adviseur. In die laatste rol is ze het aanspreekpunt voor de collega’s binnen de afdelingen Bouw en Service & Beheer in Veenendaal. Ook adviseert ze managers op het gebied van personeelszaken.   

IN HET KORT 

  • Opleiding? “De hbo-opleiding hrm bij NCOI. In januari begin ik aan mijn tweede jaar, waarna ik een associate degree (hbo-diploma) heb.” 
  • Bijgeleerd? “Veel verschillende dingen, omdat ik telkens nieuwe modules volg. En daarnaast leer ik ook veel over Circet: hoe is onze organisatie opgebouwd, wat zijn onze strategieën ...”  

IN HET LANG 

Waarom volg je deze opleiding? 

“Voordat ik bij Circet begon, werkte ik als recruiter. Al snel merkte ik dat ik het persoonlijke contact en de bijkomende wetgeving het interessantste vond. Daarom besloot ik de hr-kant op te gaan en startte ik bij Circet als hr-officer. Ook toen was snel duidelijk dat ik meer uitdaging zocht, dus maakte ik de stap naar hr-adviseur. Een hele leuke baan, maar toch zocht ik nog extra verdieping. Daarnaast heb ik de ambitie om ooit hr-businesspartner te worden, een meer strategische functie waarvoor je op z’n minst deze opleiding gevolgd moet hebben.”  

"Ik geloof dat je jezelf eindeloos kan blijven ontwikkelen" 

Hoe is de opleiding opgebouwd?  

“De opleiding bestaat uit verschillende modules, die je een voor een volgt: arbeidsrecht, recruitment & strategische personeelsplanning, professioneel oplossingsgericht werken, gespreksvaardigheden, management en organisatie, hrm ... Die laatste module vond ik heel erg interessant. Daarin ontdek je welke rol hr kan spelen om de strategie en doelstellingen van een organisatie te behalen. Ook de module recruitment & strategische personeelsplanning was heel boeiend: die gaat over het plaatsen van het juiste personeel op de juiste plek.”  

Wat vind je het leukste aan de opleiding?  

“Elke module rond je af met een examen of een moduleopdracht. Die opdrachten vind ik erg interessant omdat je alle theorieën uit de boeken toepast in een organisatie, Circet dus. Daardoor leer ik onze organisatie veel beter kennen. Ik onderzoek hoe Circet is ingedeeld, wat onze strategieën zijn, hoe die zijn ontstaan, waarom bepaalde keuzes worden gemaakt ... “ 

“Om een heel concreet voorbeeld te geven: momenteel werk ik samen met de afdeling recruitment aan mijn eindopdracht. Ik schrijf een verslag over het werven van engineers binnen Circet. Eerst analyseer ik onze cijfers: hoeveel sollicitaties zijn er, hoeveel collega’s worden aangenomen, hoeveel mensen vallen af ... Daarna graaf ik verder: welke problemen kunnen ontstaan als er geen engineers bijkomen? Ik ga dus heel erg de diepte in.” 

Heb je een tip voor wie wil bijleren?   

“Een opleiding volgen wanneer je een gezin en een drukke baan hebt, is niet gemakkelijk. Een avond per week heb ik les. Daarnaast houd ik rekening met 15 uur studie per week. Pittig is het zeker. Maar waar een wil is, is een weg: je kunt je eindeloos blijven ontwikkelen.” 

-

Read more