De groeiende laadpalenmarkt bedienen met Eneco eMobility

Elektrisch rijden wordt de nieuwe norm, en dus groeit de markt van elektrische laadpalen enorm. Samen met Eneco eMobility maakt Circet de omslag naar elektrisch rijden mogelijk. 

Circet en Eneco eMobility beantwoorden de sterke vraag naar laadpalen 

Tegen 2026 moeten alle Belgische bedrijfswagens emissievrij zijn, en Nederland wil in 2050 een quasi volledig elektrisch wagenpark. Het is duidelijk: de transitie naar elektrisch rijden is volop aan de gang. En daarvoor zijn laadpalen nodig. Eneco eMobility wil mee de omslag naar elektrisch rijden mogelijk maken en werpt zich op als een van de marktleiders in de Benelux voor de installatie van laadpalen. Circet zorgt voor de nodige capaciteit en expertise. 

Afbeelding3De uitdaging   
De grote vraag naar elektrische laadpalen invullen. 


Afbeelding5Circet’s oplossing  
We voorzien de nodige capaciteit om Eneco eMobility te ondersteunen in de groeiende markt van elektrische laadpalen, met focus op klanttevredenheid.   

De omslag naar elektrisch rijden ondersteunen

De omslag naar elektrisch rijden is volop bezig, waardoor de vraag naar elektrische laadpalen exponentieel groeit. Eneco eMobility installeert laadpalen in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf richt zich zowel op thuis- als bedrijfsinstallaties, en is een van de marktleiders in de Benelux. 

“Onze missie maakt deel uit van de bredere doelstelling van Eneco: de omslag naar nul uitstoot ondersteunen”, vertelt CEO Leonie Baneke. “Concreet maken we met Eneco eMobility de transitie naar elektrisch rijden mogelijk met de installatie van laadpalen.” 

De uitdagingen van een snelgroeiende markt 

De grote uitdaging in de markt? “Ongetwijfeld de grote vraag bijhouden”, vertelt Leonie. “Zowel op hardwarevlak – met technologie nog steeds volop evolueert – als qua mankracht zijn er tekorten. In een dynamische en snelgroeiende markt zijn dat de grootste uitdagingen.” 

Ook bij Circet hebben we ons gespecialiseerd  in de installatie van elektrische laadpalen. Zo installeerden we in 2022 liefst 9000 elektrisch laadpalen. Die expertise leidde tot een vruchtbare samenwerking met Eneco eMobility. “Het partnership met Circet is cruciaal om te blijven voldoen aan de klantvraag”, bevestigt Leonie. “Samen onderzoeken we hoe je in deze dynamische markt de klant op een kwalitatieve manier kan bedienen.” 
eneco

Capaciteit en klanttevredenheid 

“We werken nu al zo’n drie jaar samen, en in die tijd heeft Circet ons al geholpen om een aantal doelstellingen te behalen”, gaat Leonie verder. “Eerst en vooral door te leveren wat ze beloven, namelijk voldoende capaciteit om het aantal geplande installaties uit te voeren. Maar daarnaast blijven we samen ook de klanttevredenheid telkens optrekken.” 

“Er zit nog veel groeipotentieel in ons partnership met Eneco eMobility”, vertelt Herman Ijsseldijk, Business Development Director bij Circet. “Zo willen we nog meer inzetten op energiemanagement. Er komen tal van nieuwe oplossingen in de markt, van warmtepompboilers tot slimme laadpalen. Die moeten geïnstalleerd en geconnecteerd worden, en daar ligt onze gezamenlijke expertise. Het is een nieuwe markt die zich snel ontwikkelt, dus we kijken uit naar een mooie toekomst samen.” 


Meer weten over onze aanpak voor elektrische laadpalen? Je leest er alles over in onze digitale reeks 

-

Read more