Zo drukt Fleur haar stempel

Maak kennis met Fleur Manders en ontdek hoe zij als werkvoorbereider haar stempel drukt op de vitale infrastructuur van morgen. 

Functietitel: werkvoorbereider   
Aantal maanden in dienst: 4 maanden     
Vestiging/afdeling: officieel vestiging Waalre, maar actief in projectteam Oisterwijk/Waalwijk 

Fleur Manders

Hoe bouw jij mee aan de infrastructuur van morgen?  

“Werkvoorbereiders vormen een heel belangrijke schakel in elk project. Je bent het eerste aanspreekpunt voor (onder)aannemers en monteurs. Daarnaast zorg je ervoor dat het project goed verloopt. Voornamelijk door alle werkzaamheden te plannen en organiseren. Denk aan materiaal bestellen en aansluitingen plannen.  

Mijn job draait ook veel om communiceren en controleren. Zo registreer ik eventuele schade, beantwoord ik vragen van buurtbewoners en gemeenten, controleer ik of kabels goed zijn aangelegd … ” 

"Als werkvoorbereider ben je een heel belangrijke schakel in elk project ” 

Waarom heb je voor deze functie gekozen? 

“Ik heb een bachelor Facility Management en master Internationaal Management op zak. Nadat ik was afgestudeerd, werd ik benaderd door een recruitmentbureau voor deze functie. Omdat ik geen technische diploma's heb en ook niet technisch ben aangelegd, twijfelde ik of de functie wel bij mij zou passen. Toch was ik geïnteresseerd en ging ik in gesprek.  

Dat bleek een goede keuze: het eerste gesprek was heel positief. Hierna sprak ik met een aantal andere werkvoorbereiders die, net als ik, geen technische achtergrond hadden toen ze bij Circet startten. Al direct bleek: bij Circet kan je snel leren. Je achtergrond doet er niet toe, als je maar de wil hebt om te leren. Dat maakte mij erg enthousiast.  

In de 4 maanden die ik nu aan het werk ben, heb ik al meerdere trainingsdagen gevolgd. Ook start ik binnenkort met een cursus Excel en een opleiding Basisveiligheid in de Circet Academy.”  

Wat zijn je grootste uitdagingen? 

“De planning is in elk project enorm belangrijk. Maar soms lopen projecten niet helemaal zoals gepland. Dat komt vaak door factoren die je zelf niet in de hand hebt. Denk aan sneeuw, waardoor er niet gegraven kan worden. Of een zieke onderaannemer. Mijn team en ik moeten dan snel oplossingen bedenken. Dat team is trouwens heel belangrijk voor mij: ik sta er nooit alleen voor, maar werk altijd nauw samen met mijn projectteam.” 

"Al heel snel werd me duidelijk dat je bij Circet snel kan bijleren en doorgroeien” 

Wat vind je het leukste aan je job?  

“De dynamiek. Als ik ’s ochtends naar mijn werk rijd, weet ik niet wat de dag brengt. Dat maakt mijn job superleuk, maar vraagt ook veel flexibiliteit. Als werkvoorbereider moet je om kunnen gaan met plotse veranderingen.   

Daarnaast past werken bij Circet erg goed bij mij. Iedereen communiceert direct. Dat vind ik heel fijn: ik weet precies wat er van mij verwacht wordt.”  

Welke tip zou je aan iemand geven die net is gestart bij Circet? 

“Vraag alles wat je wil vragen. Dat vond ik in het begin lastig, ik wilde mijn collega’s niet continu 'lastigvallen’. Maar die twijfel is absoluut niet nodig: alle collega’s zijn enorm behulpzaam.”

Zou je Circet als werkgever aanraden bij vrienden of kennissen? 

“Ja! Heb je een goed gevoel bij Circet als werkgever, maar sluit de functie niet (helemaal) aan op je achtergrond of kennis? Twijfel niet en word mijn collega! Je leert snel door, werkt in leuke teams, de lijntjes zijn kort en de sfeer is gezellig en informeel.” 

Wil jij mee bouwen aan de vitale infrastructuur van morgen? Bekijk hier onze openstaande functies!

-

Read more