Circet Academy Trainer Telly: “Ik wil zoveel mogelijk kennis vergaren: it teases the brain”

Telly Joossens is Trainer aan onze Circet Academy en heeft een van de meest veelzijdige functies binnen Circet Benelux. “Ik geef opleidingen en trainingen over veiligheid, IT-applicaties, 5G-verbindingen, fiberuitrol, klantenomgang ... Als ik niet voor de klas sta, zet ik opleidingen in elkaar 🖋️ En dat is nog niet alles: ik ondersteun ook collega’s on the job of telefonisch.” Maak kennis met Telly Joossens!

Functietitel: Trainer bij Circet Academy

In dienst: 7 jaar

Hoe bouw jij mee aan de infrastructuur van morgen? 

“Ik ben trainer aan de Circet Academy en leid collega’s op om de beste infrastructuur van morgen te kunnen bouwen. Dat gaat om heel veel verschillende collega’s, want de academy is er voor iedereen: van technische profielen tot aan backoffice-medewerkers. Daarnaast leid ik ook medewerkers van subcontractors op.

we are circet (4)

Ik geef veel verschillende trainingen en opleidingen. Over veiligheid, IT-applicaties, 5G-verbindingen, fiberuitrol, klantenomgang ... Als ik niet voor de klas sta, zet ik opleidingen in elkaar. Ik creëer slides, video’s, e-learnings en werk daarvoor in programma’s als Photoshop en Adobe Première. En dat is nog niet alles: ik ondersteun ook collega’s op afstand, via de telefoon. Dat kunnen Fieldcoaches zijn, maar ook collega’s die een opleiding volgen en een vraag hebben tijdens hun werk.”

“Ik vind het leuk om kennis over te brengen en zo anderen te zien groeien.”
- Telly Joossens, Trainer

Waarom heb je voor deze functie gekozen?

“Ik heb jarenlang een eigen bedrijf gehad in de IT-sector. In 2016 begon ik bij Circet als Field Engineer. Na een paar maanden ben ik doorgegroeid naar Field Coach. Dat wilde ik graag, want ik vind het heel leuk om kennis over te brengen en zo anderen te zien groeien.”

“Circet is de afgelopen jaren heel snel gegroeid, waardoor er dringend vraag kwam naar trainers. Als Field Coach leidde ik al deels mensen op, ik kende veel collega’s en wist ook veel over onze verschillende diensten. Toen mij werd gevraagd om daarom Trainer te worden, was dat meer dan logisch.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Ik wil niet twintig keer op een dag hetzelfde doen: ik houd van afwisseling. Mijn privéleven bewijst dat: ik ben ook nog privépiloot, speel piano, rijd met de motor, train een voetbalteam ... En het leuke aan mijn werk: het is enorm gevarieerd. Geen dag is hetzelfde.

Daarnaast ga ik met de trainees mee op pad, om ze te begeleiden on the job. De problemen en situaties die trainees daar tegenkomen, vertaal ik weer naar theorielessen. Zo houd ik ook mijn eigen kennis up to date.”

 20220404_Com&Co_Circet_┬®Jeroen Willems_016

 Zou je Circet als werkgever aanraden bij vrienden of kennissen?

“Ja! Circet is een dynamisch en modern bedrijf, dat openstaat voor nieuwe visies en ideeën. En ook belangrijk: we zijn een grote organisatie, maar je bent hier allesbehalve een nummer.”

-

Read more