Bijleren tijdens je vakantiejob dankzij SODA+ en Circet Belgium

Circet is de trotse hoofdsponsor van SODA+, een vzw die leerlingen met een positieve attitude verbindt met bedrijven. Via hun platform begon leerling Ibbo Mertens (vijfde middelbaar, Elektrische installaties) aan een vakantiejob bij Circet. “Het was erg leerrijk, met een mooie verloning erbovenop.”

Houding telt meer dan diploma

Leerlingen uit het TSO of BSO zien we bij Circet graag komen, want kennis van techniek is een grote plus. Maar wat écht telt, is een positieve houding: leer je graag bij? Kun je omgaan met feedback? Dat bewijs je met een SODA-attest.

evenementen (1)

SODA+: brug tussen leerlingen en bedrijven

De vzw SODA+ (Stiptheid, Orde, Discipline, Attitude) reikt attesten uit aan leerlingen met een positieve professionele ingesteldheid. Daarmee wil ze discriminatie op basis van sociale achtergrond tegengaan. SODA+ is ondertussen actief in 74 scholen. Met een gestandaardiseerd attituderapport beoordelen leerkrachten de vier pijlers viermaal per jaar. Goed gescoord? Dan krijgt de leerling een SODA-attest. Op het SODA+-platform kunnen die leerlingen en bedrijven elkaar vervolgens vinden voor (vakantie)jobs en stageplaatsen.

“Leerlingen met een SODA-attest hebben bij ons een streepje voor”, zegt recruiter Kelly Thirion. “Natuurlijk zijn technische skills belangrijk, maar die vaardigheden kunnen we ook aanleren op het werk, bijvoorbeeld in onze Circet Academy. De zin om te leren moet er wel zijn. Zo’n attest bewijst voor ons dat die ‘goesting’ er is. Onze mensen kunnen niet zonder. ”

SODA+ fotos-1

Veel geleerd

Recruiter Kelly zocht iemand die tijdens de zomermaanden kon helpen in het magazijn en vond leerling Ibbo via het SODA+-platform, waar hij zijn cv had geüpload. “Ik wou een boeiende en relevante vakantiejob”, vertelt Ibbo. “Op dat platform zijn gewoon veel interessante bedrijven aanwezig. Kelly had me snel overtuigd, want wat Circet doet, is cruciaal voor de toekomst.”

“Bij Circet voelde ik me meteen welkom”, vervolgt Ibbo. “Ik kreeg de tijd om iedereen te leren kennen en ben rustig gestart. Bij vragen kreeg ik snel hulp van mijn ‘peter’, maar ook van andere collega’s. Iedereen helpt elkaar.”

Mooi meegenomen: SODA+-vakantiejobs worden vaak beter betaald dan andere vakantiejobs. Maar Ibbo was nog meer tevreden met wat hij heeft bijgeleerd: “Veel gereedschappen en materialen waren nieuw voor mij, en ik heb er veel uitleg over gekregen. Ik houd Circet zeker in het achterhoofd voor wanneer ik afgestudeerd ben!”

 

Ook graag goed betaald om bij te leren? Check onze SODA+-jobs hier.

-

Read more