De glasvezelnetwerken van morgen

Fiberklaar brengt razendsnel internet naar Vlaanderen. Naar uw thuis. Naar uw bedrijf. Naar uw stad. Zij kozen voor Circet als betrouwbare partner, die de vitale telecominfrastructuur van morgen bouwt en beheert. Zo bouwen we samen de digitale snelwegen van morgen.

Fiberklaar en Circet bundelen hun krachten

Fiberklaar en Circet bundelen hun krachten om Vlaanderen naar het volgende niveau van connectiviteit te brengen. De komende jaren zullen Circet en Fiberklaar verschillende Vlaamse steden voorzien van deze nieuwste technologie: Turnhout is de eerste stad, en anderen volgen snel.  

 

Rik Missault, CEO Fiberklaar; Fiberklaar koos voor Circet om twee belangrijke redenen. Enerzijds waren we op zoek naar partners die veel ervaring hebben met de uitrol van glasvezel. Circet heeft jarenlange internationale ervaring op het gebied van de aanleg van glasvezelnetwerken. Daarnaast zochten we partners die de capaciteit hebben om ons ambitieus plan van 300.000 woningen per jaar met de grootste zorg uit te voeren. Dat is iets wat Circet, met haar industriële schaalbaarheid ook kan leveren. 

"We zochten partners die de capaciteit hebben om ons ambitieus plan uit te voeren."

De eerste stad op onze lijst om FTTH uit te rollen is Turnhout. Daar worden 18.000 huishoudens aangesloten op het Fiber-to-the-Home netwerk. Hiervoor wordt 132 km aan glasvezelkabels gebruikt en zorgen de 7 PoP-locaties voor hogesnelheidsconnectiviteit tussen de verschillende gebieden. Belangrijke KPI's zijn naast de bouwsnelheid en -kwaliteit, zijn signalisatie en veiligheid om de hinder voor de steden en haar burgers zo laag mogelijk te houden.

-

Read more