Onderweg naar onze klanten én een gezond milieu

Omdat het stadscentrum niet altijd ideaal is voor bestelbussen, zijn Circet Nederland en VodafoneZiggo een test begonnen met de Carver en de Cargo E-Bike. De Carver, een 100% elektrisch geruisloos stadsvoertuig, biedt een perfecte balans tussen energieverbruik, gezondheid, snelheid en klantvriendelijkheid. De Carver rijdt rond in Maastricht en in Groningen. In Rotterdam en Nijmegen hebben we gekozen voor een test met de Cargo E-bike van Cargo Cycling.

Ontworpen voor duurzaam en stedelijk transport

Deze bakfiets is speciaal ontworpen voor duurzaam en stedelijk transport en heeft een kantelmechanisme waardoor sturen, gebruiksgemak en stabiliteit tot het hoogste niveau is geoptimaliseerd. De monteurs van Circet Nederland kunnen handig gebruik maken van deze elektrische driewielers om bij onze klanten te komen. Je rijdt met de Carver en E-Bike zonder oponthoud makkelijk de binnenstad in.

LP_-_20211103_-_5757

Met deze elektrische driewielers nemen Circet Nederland en VodafoneZiggo alvast een voorschot op de toekomst. Vanaf 1 januari 2025 krijgen namelijk ruim dertig Nederlandse steden (waaronder Utrecht, Maastricht en Groningen) een 'zero-emissie'-zone, zo is afgesproken in het Klimaatakkoord. Dat betekent dat je op die plekken niet langer welkom bent met een bestelbus of auto die C02 uitstoot.

VodafoneZiggo heeft de ambitie om zoveel mogelijk klantbezoeken 100% milieuvriendelijk te maken. "We willen reisafstanden zo kort mogelijk maken en uitstoot per kilometer drastisch verlagen", zegt Marloes Timmerman van VodafoneZiggo. "We willen nu alvast doorpakken om vóór 2025 in alle ingestelde milieuzones te voldoen aan de nieuwe eisen." “Daarnaast denken we graag aan de gezondheid van onze medewerkers“ knipoogt Kees Uittenbogaard van Circet Nederland.

"We willen reisafstanden zo kort mogelijk maken en uitstoot per kilometer drastisch verlagen"

Door samen te testen, oplossingen te onderzoeken en verder te ontwikkelen kunnen we stadslogistiek schoner, efficiënter en flexibeler gaan maken.

-

Read more