3 Reasons Why: Waarom we ons materiaal keuren

We laten ons materiaal jaarlijks keuren. Zowel in het magazijn, als live op locatie tijdens werkplekinspecties. Dat is superbelangrijk. We vertellen je waarom.  

3 Redenen waarom we ons materiaal keuren

  1. Op de keuringen worden afwijkingen/beschadigingen sneller opgemerkt.  Zo blijft elke tool veilig in gebruik.
  2. Goed onderhouden materiaal gaat langer mee. 
  3. We zijn het wettelijk verplicht. 
Wat moet er naar de keuring?  

Bij Circet laten we jaarlijks ons materiaal keuren. Dat gaat om alle apparaten met een stekker (boor, slijpmachine ...) en ook zaken als een aanhanger, graafmachine, triller …  

Hoe en wanneer wordt er gekeurd?  
Elk jaar worden alle monteurs opgeroepen om op vrijdagmiddag hun gereedschap in te leveren in het magazijn. Alles wordt in het weekend gecontroleerd, en kan maandagochtend weer opgehaald worden. De goedgekeurde gereedschappen krijgen een sticker en de magazijnmeester ontvangt een keuringsrapport.  

Daarnaast vinden er op de projectlocaties audits plaats, ook wel werkplekinspecties genoemd. Schades of afwijkingen worden gemeld aan de magazijnmeester. Vervolgens is het belangrijk om de schades/afwijkingen te repareren. Wanneer dit is gedaan, moet afdeling QHSE op de hoogte worden gebracht.  

 
3 redenen waarom keuringen belangrijk zijn

  1. We garanderen een veilige werking
    Door de keuringen houden we ons werk veilig. Denk bijvoorbeeld aan een elektriciteitsdraad die niet meer omhuld is. Hoe langer je hiermee werkt, hoe groter het risico. Een klein scheurtje in de omhulling leidt misschien tot een kleine elektrische schok. Een draad die volledig 'blootligt', kan zwaar letsel veroorzaken.
  2. Goed onderhouden materiaal gaat langer mee
    Als je als bedrijf zorgdraagt voor je materiaal, gaat het ook langer mee. Dankzij de keuringen kan iedereen met betrouwbaar materiaal (blijven) werken. 
  3. We zijn het wettelijk verplicht
    Elk jaar moeten we aantonen dat ons materiaal 'deugdelijk' is. De werkplekinspecties zijn belangrijk omdat vaak enkel live kan worden gecontroleerd of alles perfect werkt. Denk aan een slijptol die binnen een aantal seconden stil moet staan. Ook wordt er gecontroleerd op beschadigingen. 


Let op: belangrijke mails vanuit MIRA
 

Sinds deze zomer werken we met het centrale assetmanagementysteem MIRA. Daarmee weten we binnen heel Circet waar onze assets (zoals graafmachines, meetapparatuur en brandblussers) zijn. Gebruik je assets van Circet, dan kan je e-mails van MIRA verwachten. Ook krijg je een mailtje als je materialen moet inleveren voor de keuring.  

Deze worden verzonden vanuit notificaties@mirasoftware.be. In sommige gevallen moet je dus actie ondernemen. Mails openen, is daarom de boodschap.


-

Read more