#wearecircet: Niels Lax

Klanten ontzorgen. Dat is waar Network Engineer Niels en zijn team op de afdeling In-home elke dag voor instaan. Geen enkele klantvraag is te gek.   Zo drukt Network Engineer Niels Lax zijn stempel bij Circet.

Maak kennis met Niels Lax

2311_CIR_Nieuwsbrief februari_nielsFunctietitel: Network Engineer 
Aantal jaren in dienst: 11 jaar  
Vestiging/afdeling: Echt, afdeling In-home

 Wat doet je afdeling precies? 

“Klanten ontzorgen! We werken voor veel verschillende partijen: campings, zorginstellingen, cafés, winkels ...  En bijna elke technische vraag pakken we op. Denk aan wifinetwerken op campings aanleggen, vakantiewoningen op het internet- en televisienetwerk aansluiten, televisies in zorgcentra instellen, tijdelijke internetverbindingen voor live-uitzendingen aanleggen (voor bijvoorbeeld NPO1 op Koningsdag), internetverbindingen voor festivals aanleggen in the middle of nowhere ...” 

“Klanten ontzorgen, voor zowat alle technische projecten. Dat is wat we doen.” - Niels Lax, Network Engineer 

Hoe bouw jij mee aan de infrastructuur van morgen?  

“Elke dag geef ik leiding aan een team van in-home-monteurs. Ik zorg ervoor dat het materiaal aanwezig is, geef instructies aan de monteurs, controleer of het werk wordt uitgevoerd, voer zelf ook taken uit, sta in contact met mijn leidinggevende en de opdrachtgever ...” 

Jullie hebben dus een technische job, maar bieden net zo goed administratieve ondersteuning?  

"Inderdaad. Onze afdeling is de vreemde eend in de bijt binnen Circet. En ook: wat wij doen, doet geen enkele andere partij. Lokaal zijn er wel zzp-techniekers die technische apparatuur leveren, maar daar blijft het bij. Wij hebben kennis van satelliet-tv, coax, glasvezel én hebben de juiste apparatuur voor handen. Kabels laten inblazen, voordat we een netwerk aanleggen? Geen probleem. We kunnen dus echt een totaalpakket leveren.” 

Hoe weten klanten jullie afdeling te vinden? 

“Via via, of omdat een andere afdeling binnen Circet eerder een project uitvoerde voor ze. Is er bijvoorbeeld een netwerk aangesloten, dan komt vaak de vraag naar ‘meer’. Zo legden we op een camping een wifinetwerk aan, waarna de vraag kwam of we ook alle huisjes konden aansluiten op het internet- en televisienetwerk. Prima, regelen we.” 

Waar haal je de meest voldoening uit? 

“De afwisseling. In de basis werk ik altijd met techniek en aan netwerken, maar de klanten en werklocaties wisselen continu. Bovendien maken we klanten heel blij, soms met de kleinste dingen. Zo stelde ik laatst in een wooncentrum een televisie in. Bewoners stonden te juichen omdat ze weer naar hun favoriete programma konden kijken. Mooi, toch?” 

Ken je iemand die perfect zou passen bij Circet? Bekijk hier onze openstaande functies en deel ze in je netwerk! 

-

Read more