Ik ben op persoonlijke ontdekkingsreis binnen Circet

Melvin van Dalen switchte intern van Project-/Businesscontroller naar Projectcoördinator. Op die manier vond hij zijn enthousiasme terug. 

Maak kennis met Melvin van Dalen  

wearecircet2Functietitel: Projectcoördinator (voorheen Project-/Businesscontroller)  
Aantal jaren in dienst: 3,5 jaar   
Vestiging/afdeling: Waalre, voorheen afdeling FttH, nu afdeling EV    

Hoe bouw jij mee aan de infrastructuur van morgen?    

“Sinds april op een andere manier dan voorheen. Dat zit als volgt. In 2020 startte ik als  
Project-/Businesscontroller voor FttH-projecten. Maar begin dit jaar merkte ik dat ik uitdaging miste. Daarnaast was ik erg zoekende in wat ik leuk vond. Ik ging in gesprek met mijn managers, die aangaven mij niet kwijt te willen binnen Circet. We gingen meteen op zoek naar een functie die beter paste. Dat werd de rol als Projectcoördinator binnen afdeling EV.” 

 “In mijn nieuwe rol coördineer ik de installatie van laadpalen. Ik ben verantwoordelijk voor de operationele uitvoering, zorg dat onze monteurs en klanten tevreden zijn, en dat onze first time right-score goed is. Daarbij monitor ik heel veel: of opdrachten goed verlopen, wat de doorlooptijd is, hoe processen verbeterd kunnen worden, of monteurs opleidingen nodig hebben …”   

"Toen ik aangaf meer uitdaging te zoeken, werd er direct werk van gemaakt."

Hoe kwam je uit bij de functie van Projectcoördinator?   

“Mijn werk als Project-/Businesscontroller was vrij monotoon: elke maand herhaalde het werk zich. Dus ik zocht vooral een afwisselende baan. Toen ik startte bij Circet, liep ik een halfjaar mee met FttH-teams die hoogbouwwoningen aansluiten. Zo leerde ik de branche kennen, maar ik had ook de opdracht om de werkprocessen te verbeteren.  

Dankzij dit halfjaar wist ik hoe het eraan toeging in het werkveld. Destijds beviel dat erg goed. Daarom wilde ik nu nog eens testen of de baan als Projectcoördinator bij mij past.” 

Ging die omschakeling naar een nieuwe baan makkelijk? 

“Ja, ontzettend. Toen ik aangaf dat ik meer uitdaging zocht, is het hele proces direct in gang gezet. Ik zie dit als een persoonlijke ontdekkingsreis. En het is heel erg fijn dat ik die kans krijg binnen Circet.” 

"Ik ben op persoonlijke ontdekkingsreis. Heel fijn dat dit mogelijk is binnen Circet."

Wat vind je het leukste aan je werk?  

“Het werk is enorm divers. Ik heb met heel veel facetten te maken. Met ons eigen team bijvoorbeeld, waarbinnen bepaalde processen verbeterd moeten worden. Maar ook met klanten. En met monteurs die in het veld tegen problemen aanlopen. Ik ben dus echt een spin in het web, dat is heel erg leuk. En waar in mijn rol als Project-/Businesscontroller veel maanden hetzelfde waren, is hier geen dag hetzelfde.” 
 
Welke tip zou je aan iemand geven die net is gestart bij Circet?  
“Ik richt me hier even op alle collega’s die op kantoor werken: loop een paar weken mee met de operatie, ga mee het veld in! Zo weet je hoe we werken en krijg je een beter gevoel met alle takken van sport die we bij Circet uitvoeren. Heel waardevolle kennis.”  

Zou je Circet aanraden bij vrienden en familie? 
“Absoluut. Toen ik een nieuwe uitdaging zocht, heb ik geen enkel moment overwogen om weg te gaan bij Circet. De informele sfeer en manier van werken zijn enorm fijn. En we hebben heel mooie projecten, ook niet onbelangrijk.” 

Ken je iemand die perfect zou passen bij Circet?  
Bekijk hier onze openstaande functies en deel ze in je netwerk!  

-

Read more