School, dat was mijn ding niet. Bij Circet kan ik gewoon lekker aan de slag.

Niels Willemsen wist totaal niet welke kant hij op wilde. Totdat hij als Glasvezelmonteur aan de slag ging bij Circet. Lees waarom hij zijn plek heeft gevonden.

Maak kennis met Niels Willemsen

 

Functietitel: Glasvezelmonteur 
Aantal jaren in dienst: 4 jaar    
Vestiging/afdeling: Veenendaal, afdeling Laagvezel   

 

Hoe bouw jij mee aan de infrastructuur van morgen?  

“Als Glasvezelmonteur los ik zowel eerstelijns- als tweedelijnsstoringen op. Bij eerstelijnsstoringen rijd ik naar de klant toe en los ik op locatie problemen op. Denk aan beschadigde FTU’s (Fiber Termination Units, ook wel: wandcontactdozen), glasvezelbreuken, defecte modems … Bij tweedelijnsstoringen gaat het om kabelschade, veroorzaakt door bijvoorbeeld graafwerkzaamheden of knaagdieren. Ik werk trouwens door heel het land, ik kom echt overal.”  

“Ik wist niet welke kant ik op wilde. Totdat ik ging werken bij Circet:  hier zit ik op mijn plek.” 


Waarom heb je voor deze functie bij Circet gekozen? 

“Vroeger wist ik totaal niet welke kant ik op wilde. Ik heb van alles geprobeerd: ik volgde een paar maanden de opleiding sport- en bewegen, werkte in de transportsector, probeerde een chauffeursdiploma te halen, wilde bij het leger gaan … Dat werd het allemaal niet. Toen ik mijn verhaal vertelde aan mijn oom – die al jaren bij Circet werkte als afdelingsmanager – zei hij: “Joh, waarom kom je niet lekker in mijn team werken? Probeer het gewoon, en kijk of het wat voor je is.”  

Ik solliciteerde, werd aangenomen, volgde aan de Circet Academy cursussen tot allround glasvezelmonteur en meettechnicus, en nu - vier jaar later - werk ik hier nog. En met heel veel plezier!” 


En wat maakt dat je je plek hebt gevonden bij Circet? 


“Je kan veel uren maken, wordt goed betaald, alles wordt netjes voor je geregeld. En daarnaast is de sfeer in het team heel goed. Elke vrijdagmiddag is er een borrel, iedere zomer een barbecue … En laatst zijn we een weekendje samen naar de Ardennen geweest. Mijn team voelt eigenlijk aan als een grote vriendengroep. En ik raad Circet ook zeker aan bij mijn andere vrienden.” 

“Mijn team voelt aan als een grote vriendengroep."


Waar haal je het meest voldoening uit? 

“Grote storingen oplossen. Vaak zijn dat werkzaamheden die je ‘s nachts uitvoert. Het is een topgevoel als ‘s ochtends de klant weer online is. Dat nachtwerk vind ik trouwens ideaal. Ik kan zelfstandig aan de slag en heb door die extra uren vaak vrijdag vrij. 

Ook krijg ik veel waardering van collega’s en klanten. Om een voorbeeld te geven: een tijdje geleden belde mijn leidinggevende me ‘s middags op, ik was al thuis. Ze hadden me nodig om een grote storing in Groningen op te lossen. Bij de woorden ‘we hebben je nodig’, was ik al onderweg hoor! Ik reed naar Groningen, werkte tot vijf uur ‘s nachts, sliep in een hotel, en vertrok om tien uur ‘s ochtends terug naar kantoor. Daar werd ik overladen met complimenten van collega’s. Dat was top.” 
 

Welke tip zou je aan iemand geven die net is gestart bij Circet?  


“Werk hard, laat zien dat je het wilt. En beslis zaken niet te snel en alleen: overleg altijd goed met je collega’s of teamleider.” 

Ken je iemand die perfect zou passen bij Circet? Bekijk hier onze openstaande functies en deel ze in je netwerk!  

-

Read more