Circet en KPN werken samen aan een betrouwbaar glasvezelnetwerk

Het beste netwerk van Nederland, dat is de ambitie van KPN. En dat netwerk bestaat uit glasvezel, waarop KPN tegen eind 2026 maar liefst 80% van de Nederlandse huishoudens wil aansluiten. Daarvoor doen ze onder andere een beroep op Circet. Een samenwerking die zo goed loopt dat Circet ondertussen ook een groot stuk van het beheer en onderhoud van KPN’s glasvezelnetwerk voor zijn rekening neemt.  

De uitdaging   
80% van de Nederlandse huishoudens op het glasvezelnetwerk aansluiten tegen eind 2026, in een concurrentiële markt. 


Circet’s oplossing  
We hebben onze capaciteit in anderhalf jaar tijd vervijfvoudigd. Dat gaf vertrouwen: ondertussen zijn we ook verantwoordelijk voor een deel van het onderhoud en het beheer van het KPN-netwerk. Samen werken we aan nieuwe initiatieven, zoals preventief onderhoud.   

 

Nederland verglazen in een recordtempo 

Een stabiel en ultrasnel netwerk zonder haperingen: glasvezel is de technologie van de toekomst. Daarom wil KPN Nederland zo snel mogelijk verglazen, tot 80% tegen eind 2026. “De dynamiek op de arbeidsmarkt en de concurrentie tussen glasvezelaanbieders maken dit een erg uitdagend programma”, vertelt Maarten van Woerkom, directeur rollout KPN. “Toch zitten we mooi op schema: in Tilburg en Den Bosch zijn we bijvoorbeeld al bijna klaar.” 

“Voor heel Nederland zitten we nu al aan 68%, het gaat dus mooi vooruit. Dat is voor een groot deel dankzij Circet. Op dit moment hebben we samen tien projecten lopen.” Om dat te bereiken, schaalde Circet flink op: “Op anderhalf jaar tijd zijn we van twee naar tien bouwstromen gegroeid”, bevestigt Eswin Van Hal, Sales Director Circet. “We staan schouder aan schouder, om het elke dag nog beter te doen met elkaar.” 

Ook beheer en onderhoud

“We werken al sinds 2018 samen met Circet en die samenwerking is alleen maar gegroeid”, bevestigt Joost Steltenpool, EVP Fixed Access Networks KPN. “Circet heeft erg veel kennis over glasvezel en dat helpt ook KPN om elke dag te verbeteren.” 

“Sinds 1 januari 2023 beheren en onderhouden we ook een deel van het KPN-netwerk”, vult Bavo De Cock aan, CEO Circet. “We zorgen dat 1,1 miljoen huishoudens een perfecte verbinding krijgen en behouden, bijvoorbeeld door tijdig componenten te vervangen. Onze principes zijn simpel: kwaliteit leveren met zo min mogelijk overlast en afspraken nakomen. Daar worden we allebei beter van.” 

Storingen voorkomen 

“Wat we echt waarderen aan Circet, is dat ze niet zomaar uitvoeren. Ze denken mee over de beste oplossingen”, vertelt Joost. “Ze wachten niet op storingen, maar voorkomen ze met preventief onderhoud.” 

“KPN is de groenste telecomprovider ter wereld”, besluit Maarten. “Zo is ons netwerk al sinds 2015 klimaatneutraal. En Circet doet mee. Maandelijks rapporteren ze bijvoorbeeld over de CO2-uitstoot van hun afvalstromen. Erg fijn dat we samen die inspanningen doen.” 

Benieuwd naar onze oplossingen op maat? 
Lees hier hoe wij bijdragen aan de vitale infrastructuur van de toekomst. 

-

Read more