Zo werd Circet een van Nokia's belangrijkste partners

Om de mobiele masten van Proximus en Orange te voorzien van 5G, klopte Nokia bij Circet aan. We vervijfvoudigden onze capaciteit en er ontstond iets moois.

Nokia wil partners die meedenken. Dat is wat Circet onderscheidt

“Kunnen jullie helpen om onze mobiele masten te voorzien van 5G-apparatuur?” Vorig jaar klopte Nokia bij Circet aan met deze uitdagende vraag. Een jaar nadien is 25% van het project rond en zijn we een van Nokia’s belangrijkste partners. Sandro Scolaro, Project Director Nokia: “Circet voert niet gewoon uit, we wisselen voortdurend ideeën uit. Met Circet willen we verder.”

 

De uitdaging  
De masten voor mobiele netwerken van Proximus en Orange voorzien van 5G-apparatuur, in opdracht van Nokia.

Circet’s oplossing  
Na de opstart hebben we ons productievolume vervijfvoudigd, met behulp van partners én nieuwe eigen mensen. Zo werden we plots een van de belangrijkste partners van Nokia.  

5G nog sneller uitrollen

Proximus en Orange willen snel vooruit met de uitrol van 5G: de apparatuur van maar liefst 4500 mobiele masten moet in enkele jaren tijd worden vervangen én voorzien van de 5G-functionaliteit. Nokia levert de hardware en de plannen, voor de uitvoering kunnen ze terecht bij Circet.

“Het was een grote uitdaging”, vertelt Gerd Bogaerts, Operations Director Circet Belgium. “Het gaat niet enkel om de masten, het gaat ook om alle randapparatuur. Dat vereist heel wat planning. Daarvoor hebben we in de eerste helft van vorig jaar een nieuwe organisatie opgezet.”

Capaciteit maal vijf

Maar plannen volstaat niet, de werken moeten ook worden uitgevoerd. Snel schakelen was het antwoord. “In de tweede helft van het jaar hebben we ons productievolume zomaar vervijfvoudigd”, zegt Gerd. Dat was de enige manier voor ons om Nokia’s ambities – en klantenbeloftes – waar te maken.”

“Om die sprong te maken, hebben we op onze beurt goede partners gezocht die samen met ons de installatieteams konden leveren. Maar we hebben ook zelf mensen aangeworven. Die hebben we opgeleid in onze Circet Academy, met de hulp van onze Franse collega’s.”

20230208_Com&Co_Circet_Swap Nokia Jette_WEB_©Jeroen Willems_086-1

Het best mogelijke netwerk bouwen voor onze klanten

Na een jaar is het project voor 25% klaar. Een mooi resultaat, vindt Sandro Scolaro, Operations Director Nokia: “Ons doel is simpel: het best mogelijke netwerk bouwen voor onze klanten. Dat kun je doen met een heleboel leveranciers, maar wij werken liever met enkele dedicated partners. Partners die samenwerken en meedenken om tot de beste oplossing te komen. Circet voert niet gewoon uit, maar houdt de ogen op het doel. Dat is wat hen onderscheidt.”

“Dankzij dit project is Circet op een jaar tijd een van onze belangrijkste partners geworden. We willen dan ook verder. Op dit moment bekijken we samen hoe we de samenwerking – die uitstekend verloopt – nog verder kunnen opschalen.”

Benieuwd hoe we 5G-apparatuur installeren?
Lees de getuigenis van onze rigger engineer Niko.

-

Read more