Odido en Circet: Een samenwerking gebaseerd op vertrouwen, innovatie en een toonaangevend telecomnetwerk

In een exclusief interview delen Robert Kaptein van Odido en Jurgen van der Borght van Circet hun inzichten over de strategische samenwerking die een sleutelrol speelt bij het realiseren van Odido’s ambitieuze doel: het opbouwen van het beste netwerk ter wereld. Deze samenwerking, die zowel mobiele als vaste telecomnetwerken omvat, wordt gekenmerkt door innovatie, technische expertise, en klantgerichtheid. 

Samenwerken aan het beste netwerk ter wereld 

Robert Kaptein, legt uit: "Odido is een toonaangevende netwerkprovider in Nederland, zowel voor mobiele als vaste verbindingen. Onze ambitie is om het beste netwerk ter wereld te realiseren, met een ongeëvenaarde netwerkervaring en eersteklas service voor onze klanten." Om dit te bereiken, werkt Odido nauw samen met gespecialiseerde partners zoals Circet, die bijdragen met hun technische knowhow en innovatieve oplossingen. "Circet denkt proactief met ons mee, waardoor we snel en efficiënt kunnen inspelen op uitdagingen," vervolgt Kaptein. 

Verbeterde netwerkdekking in Fries, Groningen:

Arnold Berkenvelder, projectmanager bij Circet voor Odido, vertelt over een specifiek project in het Groningse dorpje Fries: "Normaal gesproken vervangen we alleen de apparatuur op de antennes, maar in dit geval hebben we de mast verhoogd. Hierdoor hebben we een betere dekkingsgraad bereikt in dit gebied, wat het netwerk toekomstbestendig maakt."

Proactieve samenwerking voor optimale netwerkprestaties 

Kaptein beschrijft hoe deze samenwerking in de praktijk vorm krijgt: "Bij Circet beginnen we met pre-staging in hun geavanceerde warehouse, waar zoveel mogelijk voorbereid wordt. Dit minimaliseert de benodigde tijd op antennelocaties, wat niet alleen de efficiëntie verhoogt, maar ook de impact op onze klanten beperkt." 

"Onze ambitie is om het beste netwerk ter wereld te realiseren en daarbij de beste netwerkervaring en service aan onze klanten te bieden." – Robert Kaptein 

Vertrouwen en innovatie als basis voor grootschalige projecten 

Jurgen van der Borght, verantwoordelijke bij Circet voor de samenwerking met Odido, benadrukt het belang van vertrouwen en kennisdeling. "Onze samenwerking is gebaseerd op vertrouwen en het delen van diepgaande kennis, wat essentieel is gezien de schaal van de projecten. We zijn betrokken bij het volledige spectrum van Odido's netwerk, van vaste en mobiele netwerken tot datacenters en energievoorzieningen." 

Van der Borght voegt toe: "In de afgelopen vijf jaar hebben we gewerkt aan minstens 85 kerken, 900 masten en 1250 daklocaties. Een van de meest uitdagende recente projecten was de landelijke overgang naar Ericsson-apparatuur op de locaties van Odido. Dit vereiste zorgvuldige planning en uitvoering. We zijn trots dat dit zonder grote problemen is verlopen. 

A screenshot of a black and orange background

Description automatically generated

"Onze samenwerking kenmerkt zich door vertrouwen en het delen van kennis, maar waar we echt trots op zijn, is dat we op de volledige breedte van het spectrum van Odido samenwerken." – Jurgen van der Borght 

Een veelbelovende toekomst voor telecominfrastructuur in Nederland 

Robert Kaptein sluit af met een blik op de toekomst: "Onze langdurige samenwerking met Circet zal blijven bestaan, want technologie blijft zich ontwikkelen. We zien ernaar uit om samen met Circet te blijven innoveren en ons netwerk verder te versterken." 

-

Read more