Onderaannemer Abdullah startte in de zomer van 2022 als Field Engineer Smart Meters

In #wearecircet presenteren we je zowel de nieuwe aanwinsten als de vaste waarden in ons team.

Maak kennis met Abdullah Ulgar
 

✔️ Functietitel: Field Engineer Smart Meters 

✔️ In dienst sinds: zomer 2022  

✔️ Actief in: de regio Lommel/Beringen, maar ook Limburg en Antwerpen

 

we are circet (8)

 

👉 Hoe bouw jij mee aan de infrastructuur van morgen? 

“Ik installeer digitale meters bij mensen thuis. Dankzij deze meters zie je nu heel precies hoeveel je verbruikt, kan je beter plannen wanneer je bepaalde toestellen aanzet en je brengt makkelijker je sluipverbruik in kaart. Minder verspilling en een besparing voor de portemonnee, da’s toch een goede zaak?”    

 

👉 Wat is je belangrijkste taak?  

“Het plaatsen van de meters is mijn hoofdtaak: ik installeer er gemiddeld acht per dag. Toch vind ik het even belangrijk om mensen warm te maken voor hun nieuwe toestel. Als je ziet hoe makkelijk ze er energie mee kunnen besparen, krijg je ze snel aan boord.

 

Ik wijs klanten daarom graag op extra functionaliteiten, zoals het opvolgen van je verbruik via je smartphone of tablet. Die boodschap komt zowel bij de jongere als oudere generaties aan: iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, en de meesten vinden het fantastisch dat ze online makkelijk zicht krijgen op hun energieverbruik.”

 

👉 Waar zitten de uitdagingen?  

“Sommige mensen zijn niet zo happig om een digitale meter te laten plaatsen. Dan is het onze taak om hen te overtuigen van de voordelen, en hen gerust te stellen dat de meter correct geplaatst zal worden.

 

Je krijgt ook te maken met moeilijkere opdrachten, bijvoorbeeld bij bejaarde mensen die in een oud huis wonen. Daar heb je soms maar een kleine nis om de meter te installeren, moet je langere voedingskabels trekken, of zelfs boren. Maar als het dan lukt, zijn de bewoners extra tevreden.”

 


👉 Wat vind je het leukste aan je job?  

“Mooi werk afleveren, daar krijg ik echt energie van. Ik wil dat mensen tevreden zijn als ik na de plaatsing de deur achter me dichttrek. Ook het babbeltje voor ik begin te werken vind ik fijn: ik deel mijn vakkennis en stel mensen op die manier gerust. Zodra ze merken dat ik over heel wat technische knowhow beschik, hebben ze er een pak meer vertrouwen in.”

fluviusdigitalemeter841-fullscreen

👉 Welke tip zou je aan iemand geven die net is gestart bij Circet?  

“Voor jonge mensen in mijn functie zou ik zeggen: de voorbereiding is de helft van het werk! Zorg eerst voor een veilige werkomgeving. Kijk dan naar de kast en naar de locatie waar de meter moet komen, en bepaal hoe je het werk op een verzorgde manier kan uitvoeren. Field Engineers die net beginnen, hebben weleens de neiging om halsoverkop te werk te gaan. Dus: eerst even nadenken en dan ben je goed vertrokken.”

Ken je iemand die perfect zou passen bij Circet? 

Bekijk hier onze openstaande functies en deel ze in je netwerk!  

-

Read more