High-end retail project aan de Dam in Amsterdam

Onze vestiging in Amersfoort verzorgt regelmatig elektrische installaties bij high-end modemerken. Het project aan de Dam in Amsterdam is daarin geen uitzondering. Maar elk project komt met zijn eigen uitdagingen, zo ook bij de installatie van dit Franse modehuis. 


"Er zaten drie verdiepingen tussen het winkelpand en de luchtbehandelings-kasten die we van elektrische voeding moesten voorzien. Dat zien we niet vaak."- Remon de Goeij

De aanpak

Zoals elk project, wordt er gestart met het ontwerp en de vraag vanuit de klant. “We krijgen de ontwerpen opgestuurd van hoe de klant het wil hebben. Vervolgens vertalen we dit naar werktekeningen voor onze monteurs”, vertelt Remon.

Soms zitten hier uitdagende onderdelen in. “Het is heel makkelijk om iets in een tekening te verwerken. Dat wil niet altijd zeggen, dat het in de praktijk ook uitvoerbaar is,” maar vertelt Remon, ook dit keer is het weer gelukt. “Onze monteurs zien het vaak juist wel als een uitdaging. De vraag van de klant lijkt soms onhaalbaar, maar hoe krijgen we het toch voor elkaar?”

uitdagende-installatie-aan-de-dam-in-amsterdam-1024x768

Het onmogelijke mogelijk maken

Een van die ‘onmogelijke’ vragen was die van een technische ruimte van ca. drie vierkante meter. Normaal heb je voor een technische ruimte in een winkelpand een ruimte van zes tot acht vierkante meter nodig.

Maar het ontwerpteam gaf bij dit project aan, er is niet meer ruimte dan drie vierkante meter beschikbaar. “Uiteindelijk hebben we het wel voor elkaar gekregen om de technische ruimte naar wens op te leveren.”

De laatste loodjes

Ondanks deze uitdagingen, is het project met een succes opgeleverd. “Het personeel van dit modehuis was erg blij met de oplevering”, aldus projectmanager Remon. 

 

-

Read more