Salko-Bau sluit zich aan bij Circet Duitsland

Deze strategische zet versterkt Circet's capaciteiten, breidt ons geografisch bereik en technische expertise uit in de dynamische Duitse FTTH-markt.

Circet kondigde de overname aan van Salko-Bau GmbH, een van de toonaangevende particuliere civieltechnische bedrijven gericht op telecommunicatie in Noordrijn-Westfalen, Bremen, Nedersaksen en Saksen-Anhalt (Duitsland).

Salko-Bau werd in 2012 opgericht door de heer Nazim Kosuta om speciale ingenieursdiensten te leveren aan telecombedrijven. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Bissendorf nabij Osnabrück en sinds 2018 geleid door Salko Kosuta, heeft momenteel ongeveer 60 medewerkers en genereerde in 2023 meer dan €40 miljoen aan inkomsten.

Donagh Kelly, plaatsvervangend CEO van Circet: "De toevoeging van Salko-Bau biedt Circet Duitsland verbeterde technische capaciteiten en geografische dekking in de dynamische Duitse FTTH-bouwmarkt en vult onze lokale lus onderhoudsexpertise aan. We zijn erg enthousiast om Salko en zijn team te verwelkomen in de organisatie van Circet Duitsland om onze servicekwaliteit en klanttevredenheid verder te verbeteren."

Oprichter Nazim en zijn zoon Salko, managers van Salko-Bau, spraken hun enthousiasme uit over de verkoop en de toekomstige samenwerking: "Dit markeert een belangrijke stap voor de toekomst van Salko-Bau GmbH en stelt ons in staat om nog sterkere ambities voor de toekomst te hebben. We zijn ervan overtuigd dat de toekomstige samenwerking binnen de Circet Group ons de mogelijkheid zal bieden om onze positie in de markt te versterken en onze klanten een nog beter serviceniveau te bieden."

Vertrouwend op het succes van dit partnerschap zal Salko Kosuta, de huidige mede-Algemeen Directeur, een herinvestering doen in de Circet Group en aan het hoofd blijven van Salko-Bau GmbH om de managementcontinuïteit binnen het bedrijf te behouden.

Over Salko-Bau
Salko-Bau is een particulier civieltechnisch bedrijf gericht op telecommunicatie in Nedersaksen (Duitsland) met een sterke focus op glasvezelprojecten. Als strategische partner van telecomnetwerkoperators en gemeenten genereerde het bedrijf in 2023 meer dan €40 miljoen aan inkomsten met een personeelsbestand van meer dan 60 medewerkers.

Over Circet
Circet is de toonaangevende dienstverlener op het gebied van netwerkinfrastructuur in Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in de snelgroeiende markt voor netwerkinfrastructuurdiensten, ondersteund door enorme investeringen voor de uitrol van vast en mobiel supersnel breedband.

Circet is een wereldwijde telecomspeler met een sterke klantenkring die de wereldleiders in telecomoperators omvat (Orange, Altice, Iliad, British Telecom, Eir, Deutsche Telekom, Telefónica, Vodafone, Proximus, KPN, TIM, Open Fiber, AT&T, Verizon, onder anderen), lokale autoriteiten en bedrijven die zich specialiseren in landelijke uitrol om de digitale kloof te overbruggen, en belangrijke overheids- en particuliere bedrijven die infrastructuur bezitten.

Met activiteiten in 13 landen (België, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Marokko, Nederland, Roemenië, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) genereerde Circet in 2023 meer dan €4 miljard aan inkomsten met een personeelsbestand van meer dan 17.000 medewerkers.

In Duitsland heeft Circet 30 locaties met 1.650 medewerkers.

-

Read more