Circet & WE FIX-IT

  • Contactpersoon bij WE FIXT-IT: Alessandro Schillaci, technical manager
  • Sinds medio 2020 als onderaannemer actief voor Circet  
  • Activiteiten voor Circet : installatie van digitale thermostaten, slimme meters en laadpalen en aanleg van glasvezelnetwerken
  • Samenwerking in 3 woorden: stabiliteit, professionaliteit, uitdaging

1655326766492Alessandro Schillaci, technical manager bij WE FIX-IT

“Sinds 2020 werken we met WE FIX-IT op verschillende projecten als onderaannemer voor Circet”, zegt Alessandro Schillaci, technical manager bij het Vlaams-Brabantse IT-consultancybedrijf. “Oorspronkelijk startten we met een project voor de installatie en swaps van digitale thermostaten. Ondertussen outsourcen we mensen voor 5 projecten over verschillende Circet-businessunits heen: van laadpalen en digitale meters tot glasvezelnetwerken.”

Dubbele rol 

Alessandro: “Doordat we zowel over IT-profielen als techniekers beschikken, staan we in voor het vooronderzoek én de installatie. Bij een appartementsgebouw bijvoorbeeld voert de technische engineer een site-survey uit om alle technische aspecten in kaart te brengen.”

“Daarnaast regelt hij ook de communicatie met de bewoners – in functie van hinder en veiligheid – en met Fluvius om de elektriciteit tijdelijk uit te schakelen. Zo kan de technieker erna in de juiste omstandigheden de installatie uitvoeren. We zorgen er samen voor dat alles volgens streng opgestelde normen wordt opgeleverd en klaar is voor keuring.”

Met betrouwbare en kwalitatieve infrastructuur de democratie van ons land faciliteren is best speciaal.”

3 grote voordelen van de samenwerking volgens Alessandro:  

  1. Werkzekerheid: “De infrastructuur van morgen vraagt veel arbeid, waardoor er een stabiele instroom aan projecten is.”

  2. Groeipotentieel: “Als onderaannemer groei je mee met Circet – zo getuigt ook onze uitbreidingvan 4 naar 17 medewerkers op anderhalf jaar tijd.”

  3. Uitdagende projecten: “Circet biedt boeiende opdrachten aan voor toonaangevende spelers, zoals Proximus en Engie, waardoor jij en je medewerkers gemotiveerd blijven.”

Heldere communicatie en monitoring

Alessandro: “De techniekers die in opdracht van Circet de baan opgaan om laadpalen en digitale meters te installeren, krijgen een duidelijke dagplanning mee. Daarnaast zorgt het extra paar ogen van een Circet-coach die langsgaat op klantlocaties ook voor een bijkomende veiligheid en technische expertise.”

“De planning en performance overlopen we in samenspraak met Circet tijdens ons maandelijks overleg. Daarnaast bekijken we ook de technische noden in functie van bijscholing. In dat opzicht hebben we veel aan de samenwerking met Circet die via de Circet Academy technische opleidingen aanreikt, maar ons ook laat meegroeien binnen preventie en zelfs hr.

  

“De wereld achter de schermen van dagdagelijkse toepassingen, zoals internet of elektrische wagens, is ongelofelijk boeiend en constant in beweging.”

 

Wil je net zoals Allesandro van WE FIX-IT onderaannemer worden bij ons? 

Neem dan contact met ons op!