Zo drukt Marie haar stempel op Circet

Na haar stage op onze Legal-afdeling bleef Marie Sannen bij Circet aan boord, vers van de schoolbanken. Meteen gaf ze haar carrière een wending: sinds dit voorjaar bereidt ze als site engineer mee de uitrol voor van 3G/4G naar 5G. Met dank aan ons Young Professional-programma en het opleidingsaanbod van de Circet Academy!

Van wetboeken naar werfbezoeken: Marie schoolde zich om tot site engineer

Wie is Marie?

Marie werkt sinds najaar 2021 binnen onze nagelnieuwe divisie Mobiel. Als site engineer bereidt ze mee de omschakeling voor van 3G- en 4G- naar 5G-apparatuur in masten en op gebouwen.

Marie-1

“Ik leerde Circet kennen door mijn stage op de Legal-afdeling, als afsluiter van mijn opleiding rechtspraktijk. De sector fascineert mij en ik was dan ook superblij dat ik hier aan de slag kon.

Al had ik ook snel door dat een carrière met mijn neus tussen de wetboeken niets voor mij was. De technische kant van de zaak interesseert mij veel meer, maar met mijn diploma rechtspraktijk had ik daar nul bagage voor.”

 

De technische kant van de zaak interesseert mij veel meer, maar met mijn diploma rechtspraktijk had ik nul bagage.”

 

Proeven van verschillende functies binnen Circet

“Tot ik de kans kreeg om samen met enkele andere jonge collega’s in het Young Professional-programma te stappen, een volledig nieuw concept binnen Circet. Als Young Professional kon ik onder de vleugels van een mentor proeven van verschillende jobs. Ik werd ingewijd in de technische aspecten van het glasvezelnetwerk en leerde zelfs lassen.

 

20230208_Com&Co_Circet_Swap Nokia Jette_WEB_©Jeroen Willems_130

Ook draaide ik een tijdje mee op quality control. Uiteindelijk koos ik ervoor om site engineer te worden voor 5G. Ik hou namelijk van de combi van bureauwerk met het avontuurlijke van de werven.

Om mij voor te bereiden op de taken van site engineer kreeg ik een opleiding projectmanagement, aangevuld met een training in coachend leiderschap. Een echte aanrader, vooral de communicatietechieken. Daarin leer je professionele gesprekken voeren met collega’s en externen in allerlei settings, van meetingroom tot werf.”

 

Ik hou van de combi van bureauwerk met het avontuurlijke van de werven.”

 

Op sleeptouw genomen door collega’s

 “Als je nog maar net van de schoolbanken komt, weet je niks over de bedrijfswereld en wat je graag wil doen. Ideaal dus dat je als Young Professional verschillende functies kan verkennen. De regel is: hoe meer vragen je stelt, hoe sneller je de juiste richting vindt. Collega’s helpen je met veel plezier, zo heb ik telkens weer gemerkt.
Tegelijk ben je zelf aan zet en draag jij de verantwoordelijkheid voor het slagen van je traject. Op korte tijd van veel jobs proeven en op uiteenlopende afdelingen meedraaien is heel verrijkend, maar soms ook overweldigend.
In alles merk je dat we als medewerkers volledig centraal staan binnen Circet. Het opleidingsaanbod van de Circet Academy helpt ons om te groeien in onze job. Dus ik zou zeggen: grijp je kansen, er liggen er genoeg! Ik ben alvast heel fier om voor een bedrijf te werken dat mij al die kansen biedt.”
 

Wil jij ook Young Professional worden binnen Circet?

Lees onze vacature en solliciteer!

-

Read more