Circet ontzorgt bij de groene energietransitie

Bij Circet staat de groene energietransitie hoog op de agenda. We maken elektrisch rijden niet alleen gemakkelijker met de uitbreiding van het laadpuntennetwerk, maar zetten ook in op innovatieve toepassingen waardoor energie optimaal ingezet kan worden.

Zoals we in een vorig blogartikel schreven, hinkt België achterop met de verkoop van elektrische wagens omdat de Belgische overheid later dan andere landen financiële stimuli heeft ingeroepen. Om de nodige groeisprint mogelijk te maken, werkt Circet samen met de energiesector, fabrikanten van laadpunten en mobility service providers om voldoende laadpunten te installeren voor de snel groeiende vloot van elektrische wagens

Van aanvraag tot oplevering

Circet biedt een totale installatieservice voor energieleveranciers, laadpaalfabrikanten, leasemaatschappijen en chargepoint operators die hun klanten willen ontzorgen. Wij verzorgen het hele klantentraject, van aanvraag tot oplevering, en we integreren de laadpunten ook in de systemen van fabrikanten en chargepoint operators.
Christopher Kyndt, Operations Director bij Circet, geeft meer uitleg bij deze aanpak: “We laten het onboarden zo goed en efficiënt mogelijk verlopen. We plannen alle werkzaamheden waarmee de installatie van een laadpunt gepaard gaat – denk aan de graafwerken, bestrating, aanpassing van de meterkast, de installatie en de keuring – op één dag. Elke service engineer wordt opgeleid in onze eigen Circet Academy en dient hiervoor ook een examen af te leggen.”

Circet heeft een eigen applicatie ontwikkeld, ServiceCruiser, die het volledige installatietraject opvolgt en voorziet van milestones. “Achteraf wordt ook de feedback van de klant in dit systeem verwerkt via het Quality Improvement Process”, zegt Christopher Kyndt.

 

24/7 support

Een laadpaal die niet werkt, is uiteraard heel vervelend. “Publieke laadpalen krijgen wel eens te maken met vandalisme of worden omgereden bij een ongeval”, zegt Herman Ijsseldijk, die als Director Innovation en Business Development bij Circet gespecialiseerd is in energietransitieprojecten. “We hebben een eigen Network Operations Center waarin we als dat met een klant is overeengekomen 24/7 de bij hem door ons geïnstalleerde publieke laadpalen monitoren. Zo kunnen we de kleinste onderbrekingen en ontregelingen detecteren. Is er een probleem, dan zijn we snel onderweg voor een reparatie.”

"We kunnen de kleinste onderbrekingen en ontregelingen detecteren. Is er een probleem, dan zijn we snel onderweg voor een reparatie."

Circet kan daarbij op afstand controleren waar het probleem ligt: “Gaat het om storingen in het elektriciteitsnetwerk, storingen in het MSP-platform (Managed Service Provider), in de connectiviteit (4G en/of wifi) of in de hardware? Door die technische kwalificatie uit te voeren, kunnen we onmiddellijk de juiste specialisten inschakelen of het probleem op afstand verhelpen ,” aldus de energietransitiespecialist.

Op deze manier kan Circet de uitvaltijd van de laadpalen tot een absoluut minimum beperken en de omzet per laadpaal maximaliseren. Uiteindelijk gaat het monitoren zover dat Circet al proactief acties kan ondernemen om de goede werking van laadpalen te waarborgen. Zo blijven zowel de energieleverancier als de gebruikers tevreden.

 

Innovaties voor de groene toekomst

Circet biedt een vernieuwde Network Operations Center is een goed voorbeeld van de innovatieve aanpak van Circet. Omdat bij de energietransitie veel meer komt kijken dan het elektrisch rijden, werkt Circet ook mee aan innovaties zoals energiebeheersystemen bij de energieleveranciers. “We rollen mee de innovaties van onze klanten uit en leveren zo dan ook een substantiële bijdrage aan de transitie naar een groene toekomst. Als frontrunner willen we zoveel mogelijk woon-, werk- en reiscomfort voor iedereen, met daarbij een prominente rol voor energie en klimaat”, is het besluit.

-

Read more