België in snel tempo fiber ready

Fifthnet is een tijdelijke maatschap, opgericht in 2017. Binnen de TM bundelen Circet, Verbraeken en Van den Berg hun krachten om de roll-out van het Proximus fiber netwerk in België te realiseren.

België zo snel mogelijk verglazen

Pascal Vanswegenoven, programma manager bij Fifthnet geeft aan dat Fifthnet dezelfde doelen als Proximus nastreeft, namelijk België zo snel mogelijk te verglazen. De weg naar dit ultieme doel bevat ook pertinente vraagstukken. Zo zien we grote uitdagingen wat betreft de benodigde resource capaciteit. Om de geplande 750.000 aansluitingen tegen 2026 te realiseren hebben we heel wat mensen nodig. 

 

Snelle maar stelselmatige groei

We hebben de afgelopen jaren al veel gerealiseerd, benadrukt Pascal.  In 2019 is Fifthnet gestart met 33.000 aansluitingen en door de goed afgestemde samenwerking met de drie partners is dit stelselmatig gegroeid. in 2022 voorzien we 186.000 aansluitingen, daarmee komen we tegemoet aan de vraag van onze klant Proximus.

Steeds meer steden connecteren op het fibernetwerk

Stijn Baert, sales director bij Circet, is nauw betrokken bij Fifthnet. “in 2021 heeft Circet 18.000 woningen aangesloten en voor het aankomende jaar plannen we een verdubbeling daarvan. We zijn actief in steeds meer steden waaronder Schaarbeek, Leuven en Herent en de komende tijd zullen we ook aan de slag gaan in Tienen, Tongeren en Kortenberg.

"De kracht van Circet zit hem in het snelle omschakelen"

Snel schakelen, dat is de kracht!

De kracht van Circet binnen de tijdelijke maatschap? Volgens Pascal is dat heel duidelijk. Circet is er in geslaagd om - van een partij die zorgde voor de klantaansluitingen - om te schakelen naar een partij die turn-key de roll-out van het netwerk kan verzorgen.

 

 

-

Read more