Circet Benelux helpt Eetkliniek van UZ Brussel verder uit te bouwen

Circet Benelux geeft het UZ Brussel een duwtje in de rug voor het uitbouwen van de multifamilietherapiesessies in de antenne van de Eetkliniek te Dilbeek. Kim Loffens, Operations Director en Michel Dehandschutter, Operations Director gingen ter plaatse om de mooie cheque persoonlijk te overhandigen. Sociale impact maken? Doen we met elkaar. Bij Circet Benelux vinden we het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt. We geloven in de kracht van sociale initiatieven voor de maatschappij. Zo maken we de (lokale) samenleving meer betrokken en sterker.

"De Eetkliniek PAika van het UZ Brussel voorziet Stepped care behandeling voor kinderen jonger dan 15 jaar met een eetstoornis. Dit houdt in dat er een flexibele overgang is van de ene werkvorm naar de andere (ambulant, dagbehandeling, opname) naargelang de specifieke noden op dat moment." zegt Ursula Van den Eede, Klinisch psychologe bij UZ Brussel.

"Dit is werkelijk een fantastisch initiatief van Circet Benelux. Dit bedrag maakt voor ons een gigantisch verschil."

- Ursula Van den Eede, Klinisch psychologe (UZ Brussel)

"De ruggengraat van de behandeling is het ambulante (multidisciplinaire) zorgtraject. Het gezin is de hoeksteen van elke werkvorm, en een vaste therapeut per gezin doorheen de verschillende behandelingen zorgt voor expertise en continuïteit van het begin tot het einde van de behandeling. Zowel ambulant als in andere behandelingen gebruiken we multifamilietherapie om efficiënt kennis, vaardigheden en sociale steun aan gezinnen aan te bieden. Bij ziekte die dermate ernstig is dat acute of chronisch blijvende schade een realiteit is kan het ambulante traject indien nodig uitgebreid worden met tijdelijke residentiële zorg." aldus Ursula Van den Eede.

4

Kim Loffens gaat verder over het initiatief: "Elk jaar selecteren we binnen de directie van Circet Benelux een aantal goede doelen en gezien de grote noodzaak van kinderen met eetproblemen en de beperkte middelen van de overheid om hier de juiste omkadering te voorzien, zijn we blij om Ursula en haar team te helpen met de verdere uitbouw van de eetkliniek in Dilbeek. Elk kind telt en we zijn dan ook verheugd dat Circet een bijdrage kan leveren om de nodige ondersteuning te kunnen bieden aan de kinderen en ouders."

We zijn blij om Ursula en haar team te helpen met de verdere uitbouw van de eetkliniek in Dilbeek. Elk kind telt en we zijn dan ook verheugd dat Circet een bijdrage kan leveren om de nodige ondersteuning te kunnen bieden aan de kinderen en ouders.

- Kim Loffens, Operations Director (Circet Benelux)

-

Read more