Zo drukt Junior Telecomengineer Veerle haar stempel bij Circet

In We Are Circet presenteren we je zowel de nieuwe aanwinsten als de vaste waarden in ons team. Maak kennis met Veerle van Waveren. 

Functietitel: Junior Telecomengineer Eurofiber

In dienst sinds:16 januari 2024

Vestiging/afdeling: Veenendaal

 

Hoe bouw jij mee aan de infrastructuur van morgen?  

 

“Sinds januari werk ik als Junior Telecomengineer op de afdeling Eurofiber in Veenendaal. Eurofiber is onze opdrachtgever, en we voorzien hun zakelijke klanten van glasvezelaansluitingen.” 

“Als Telecomengineer bereid ik ons werk voor. Komt er een opdracht binnen, dan maak ik een plan van aanpak op. Ik zoek uit hoeveel meter we moeten graven, welke kabels er al liggen, waar we buiskoppelingen moeten plaatsen, welke apparatuur we moeten installeren ... Op basis van dit plan maak ik vervolgens de begroting en de planning op.”  

2024 04 11_ARFO_Circet_Veenendaal_Veerle_LR_002

Waarom koos je voor deze baan? 

“Ik werkte voorheen als landmeter en zocht een nieuwe uitdaging. In de vacature stond dat het om een heel gevarieerde baan ging: dat sprak me enorm aan. Ik had nog geen ervaring als engineer, maar ik was enthousiast en wilde graag bijleren. Al snel kon ik beginnen.” 

“Ik had nog geen ervaring als engineer, maar was enthousiast en wilde graag bijleren.” 
- Veerle van Waveren, Telecomengineer Eurofiber 

“Door een vaste collega word ik on the job opgeleid. Ik kijk mee, stel vragen, en langzamerhand komen er steeds meer taken mijn kant op. Daarnaast volg ik cursussen. Over COCON, bijvoorbeeld, een geografisch computersysteem.”

Over ons leerwerktraject tot Junior Telecomengineer Eurofiber 

Heb je interesse in techniek en wil je graag een nieuw vak leren? En zoek je een baan met veel afwisseling? Dan past de functie van Junior Telecomengineer Eurofiber bij jou. Je start in een leerwerktraject van 1 tot 2 jaar en wordt allround opgeleid. Daarmee is dit opleidingstraject bijzonder: als engineer ben jij straks van alle markten thuis 

Meer weten? Bekijk de vacature!  

Vertel eens wat meer over je afdeling?  

“Er is veel reuring, aangezien we een groot aantal opdrachten hebben en allemaal snel moeten schakelen. Maar dat maakt het heel gezellig. Dat snelle schakelen heeft vooral te maken met het feit dat we performancegericht werken: elk project kent een vaste oplevertijd. Ook lopen er tientallen projecten tegelijkertijd.” 

“Wanneer er iets niet volgens plan verloopt, is het mijn taak om situaties ad-hoc op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan een lasser die niet met zijn bus bij een buis kan komen. Dan zoek ik via COCON naar een andere locatie om te lassen. En zo komen er elke dag weer nieuwe uitdagingen op mijn pad. Dat maakt de baan enorm afwisselend.” 

“Ik vind dat je een beroep pas echt goed leert in de praktijk. Daarom past dit traject perfect bij mij.” - Veerle van Waveren, Telecomengineer Eurofiber

Waar zitten de uitdagingen?  

“Op korte tijd leer je heel veel zaken bij, wat betekent dat je ook veel nieuwe informatie krijgt. En natuurlijk ken je niet direct elke stap van een (groot) project. Gelukkig wordt je takenpakket stap voor stap uitgebreid en geef je zelf het leertempo aan. Het is erg leuk om samen met een vaste collega alles te ontdekken en snel te groeien!” 

-

Read more