Ruim 71 verschillende installatietekeningen en 50 kilometer kabel: Jako's team klaart de klus

Jako van Westerveld werkt al 11 jaar in een van de duurste winkelstraten van Nederland: de P.C. Hooftstraat. Voorheen bij Alfatech, nu bij Circet. Momenteel trekt hij met zijn team een eindsprint om de spiksplinternieuwe Louis Vuittonwinkel voor kerst op te leveren.  

ID 

  • Partijen: Circet Nederland B.V. voor Louis Vuitton 
  • Locatie: P.C. Hooftstraat in Amsterdam  
  • Oplevering: de eerste week van december 2023  
  • Team: 8 tot 10 collega’s 

Jako2

Heel veel installaties in één gebouw 

Begin juli stapte Jako met zijn team de nieuwe Louis Vuitton winkel binnen. Daar troffen ze enkel beton en ruwbouwmuren aan. "Alles moest dus eigenlijk nog gebeuren", legt Jako uit. “Wij staan in voor alle elektrotechnische zaken: brandmeldinstallaties, beveiligingssystemen, verlichting, elektrotechnische installaties, geluidsinstallaties, camerasystemen …” 

“Onze engineer maakt voor elke installatie een tekening, en ons team zorgt ervoor dat ze perfect werken. We staan dus in voor zowel het ontwerp, de bekabeling, installatie en het onderhoud achteraf. Een unieke installatie in dit project is een hanglamp in het midden van het trappenhuis. Die lamp loopt van de derde verdieping naar de kelder en is 18 meter lang. Wij hebben de bekabeling getrokken, zullen de lamp helpen ophangen en vervolgens aansluiten. Nog spannend, want de lamp weegt zo’n 700 kilo.” 

"Het meest bijzondere in de winkel? Een hanglamp van 18 meter lang en 700 kilo.”  

Bekend terrein, maar vernieuwende projecten 

De P.C. Hooftstraat is voor Jako bekend terrein: hij werkt er al 11 jaar. Voorheen onder Alfatech, en nu voor Circet. Maar zoveel jaar bijna onafgebroken in dezelfde straat werken, wordt dat op den duur niet wat eentonig?  

“Absoluut niet”, geeft Jako aan. “Dit zijn heel bijzondere klanten. Allereerst omdat ze meegaan met de meest moderne technieken, zoals vingerprintscanners en geautomatiseerde verlichting.  High end retails winkels gaan voor hoge kwaliteit wat betreft de gebruikte materialen en installaties. Om een vergelijking te maken: gemiddeld gaan systemen in winkels 5 jaar mee, maar in sommige van deze luxewinkels - waaronder de oude Louis Vuittonwinkel - wel zo’n 20 jaar. En wat het ook leuk maakt: we werken aan unieke en daarmee uitdagende projecten. Soms denken we: het kan niet gekker. Maar dan verbazen ze ons toch weer. Bijvoorbeeld met die hanglamp. Dat is echt een kunstobject.” Circet nieuwsbrief

Planning als grootste uitdaging  

Het team van Jako werkt enorm hard om alles af te krijgen: de winkel wil namelijk open voor de kerstdrukte start. Dat betekent dat het team maar de ongeveer de helft van de gemiddelde bouwtijd krijgt. De grootste uitdaging in dit project is daarmee ook de strakke planning. Jako: “Wat het ook niet eenvoudig maakt, is dat er in het gebouw zo’n 50 mensen kriskras door elkaar lopen: interieurbouwers, aannemers, loodgieters, schilders … Iedereen met hun eigen deadlines. Maar het gaat ons lukken!” 

Winstgevende expertise  

Waarom dit een vital project is, volgens Jako? “Dit is de 14e winkel die we in 11 jaar tijd in de P.C. Hooftstraat zullen opleveren. Dat bewijst dat onze expertise winstgevend is, en ook een hele mooie aanvulling is op de telecomexpertise van Circet. Daarnaast blijven deze luxewinkels meegaan met de tijd en vertrouwen op onze expertise. Dit waarborgt de vitaliteit van ons bedrijf.”  

-

Read more