Zo drukt glasvezelmonteur B2B Maikel zijn stempel bij Circet

Maikel Coolen is Glasvezelmonteur b2b. Samen met zijn montageteam sluit hij glasvezelverbindingen aan voor zakelijke klanten. In tunnels, scholen, winkelcentra ... Ontdek hoe hij zijn stempel drukt. 

Maak kennis met Maikel Coolen 

Functietitel: Glasvezelmonteur b2b  
Aantal jaren in dienst: 7 jaar  
Vestiging/afdeling: voorheen Hedel, sinds 2022 Echt, afdeling glasvezel   

Maikel

Hoe bouw jij mee aan de infrastructuur van morgen?  

“Mijn team en ik sluiten glasvezelverbindingen aan voor zakelijke klanten. Denk daarbij aan projecten in scholen, tunnels, winkels, ziekenhuizen …  En voor FttS sluiten we veel Vodafonemasten aan op Ziggo-glasvezelkabels, zodat deze klaar zijn voor de 5G-toekomst. Het doel van ons werk? Zorgen dat klanten supersnel internet hebben. Al heeft de glasvezelkabel heel af en toe ook andere doeleinden. Zo legden we laatst een verbinding van zo’n 2 kilometer in de A73-tunnel, die hitte en daarmee brand detecteert.” 

“Het leggen van glasvezelverbindingen wordt uitgevoerd door drie ploegen. De civiele ploeg is verantwoordelijk voor de aanleg van de buizen. De blaasploeg (glasvezelblazers) blaast vervolgens de kabel door de buizen. En daarna is het aan ons, de montageploeg. Wij zijn verantwoordelijk voor de montage en zorgen dat de verbinding wordt aangesloten.”  

"De ene dag werk in een tunnel, de andere dag in een school, dan weer in een winkel. Dat maakt mijn werk supergevarieerd!"

Waar zitten de uitdagingen? 

“Die vinden vooral onder grond plaats. Hier liggen namelijk zogenoemde handholes. Dat zijn bakken waarin glasvezelkabels samenkomen. Leggen we nieuwe kabels, dan moeten we de handholes opgraven. Soms liggen deze vlak onder de grond, maar soms ook dieper. En regelmatig ook nog onder boomwortels.” 

Jullie zoeken (hulp)monteurs. Wat maakt werken in jullie team zo leuk? 

“Ons team is enorm hecht. Er is nooit gedoe, we zijn heel eerlijk en open. Daarnaast staan we altijd voor elkaar klaar en helpen we elkaar goed. En ik wil graag iets meegeven aan potentiële nieuwe collega’s: het is handig als je al wat kennis hebt van glasvezel, maar je motivatie is veel belangrijker. Wij leiden je namelijk met veel plezier op.” 

"Wil je in ons enthousiaste team werken, maar heb je nog geen kennis van glasvezel? Geen punt: wij leiden je met plezier op!"

“Heb je dus de wil om te leren, ben je nieuwsgierig en heb je zin om met enthousiaste collega’s te werken? Solliciteer dan zeker! Er is wel één vereiste: je mag niet kleurenblind zijn. Een glasvezelkabel bestaat namelijk uit 96 vezels in allerlei kleuren, die je moet kunnen onderscheiden.” 

Wat doe je als (hulp)monteur? 
 
Je ondersteunt bij de montage, de installatie en het onderhoud van coax- en glasvezelkabels, lost storingen op en voert netwerkmetingen uit. Samen met je team, en vooral buiten. Lijkt dat je wat? Bekijk de hele vacature op onze site. 
 
Welke tip zou je aan iemand geven die net is gestart bij Circet?  

“Ik richt me hier op de (hulp)monteurs: doe je best, komt op tijd en wees gemotiveerd. En daarnaast: sta open om dingen bij te leren. Bij Circet krijg je de kans om veel cursussen en opleidingen te volgen, maak daar zeker gebruik van!” 

Ken je iemand die perfect zou passen bij Circet?  
Bekijk hier onze openstaande functies en deel ze in je netwerk!  

 

-

Read more