Dino Malkic: “Van schoolverlater naar Application Engineer, da’s een mooi parcours"

In #wearecircet presenteren we je zowel de nieuwe aanwinsten als de vaste waarden in ons team. Maak kennis met Dino Malkic.

Functietitel: Application Engineer

In dienst: Januari 2023

Actief in: Kantoor Kontich

Hoe bouw jij mee aan de infrastructuur van morgen? 

“Ik sta in voor het onderhoud en het beheer van onze interne software-applicaties. Daarmee automatiseren we tientallen processen. Ik bouw dus niet ‘fysiek’ mee aan de infrastructuur van morgen, ik zorg er wel voor dat collega’s hun werk kunnen documenteren, problemen registreren, efficiënter werken enzovoort.”

 

2311_CIR_Nieuwsbrief februari_we are circet 

 

“De variatie in deze functie vind ik fantastisch!”

- Dino Malkic 

 

 

 

Wat is je belangrijkste taak?  

“Het beheer en onderhoud van twee applicaties. De eerste is Sitetracker: een tool voor projectmanagement. Die gebruiken we o.a. bij glasvezelprojecten voor Fiber to the Home (FttH). Op het platform staan alle projecten die we als Circet uitvoeren, de werkorders komen er binnen, techniekers en werkvoorbereiders vinden er hun taken terug en meer. Ik zorg ervoor dat dat platform goed draait en dat we het configureren volgens de noden van de collega’s.”

 

“Ik beheer en onderhoud Sitetracker en 4me:
twee applicaties die Circet beter doen draaien.”
- Dino Malkic, Application Engineer 

 

“Verder werk ik ook mee aan het servicemanagementplatform 4me. Dat gebruiken we om problemen of vragen van eindgebruikers te documenteren en op te lossen. Ik stel de applicatie zo in dat die ‘tickets’ met de juiste SLA's bij het correcte team uitkomen zodat de requester snel wordt verder geholpen.”

 

Waar zitten de uitdagingen?  

“De grootste uitdaging zijn de moeilijkere tickets of complexe vragen die binnenkomen. Dan moet je analyseren wat er misgelopen is en een oplossing vinden. In elk systeem zitten bugs: sommige haal je er makkelijk uit, voor andere is meer denkwerk nodig. In IT zijn geen twee dagen hetzelfde: de software breidt steeds uit en we automatiseren meer en meer. Je moet bij de pinken blijven om correct die changes uit te voeren.”

 

Word je door Circet goed gesteund om je werk te doen?

 

“Absoluut. Ik kom nog maar net van de schoolbanken, dus ik kon in mijn eerste job wel wat steun gebruiken. Ik heb een warm team, we staan in nauw contact. Als sociaal persoon vind ik dat belangrijk. Via chat updaten we elkaar geregeld. Hulp is nooit veraf.”

“Ik krijg ook heel wat kansen om bij te leren. Voor Sitetracker kreeg ik een week admin-training. Meteen daarna legde ik het examen af en behaalde ik mijn certificaat. Daarna mocht ik meteen met de tool aan de slag. De Circet Academy heeft dat goed geregeld.”

 

Zou je jouw job aanraden aan anderen?

“Zeker, ook aan mensen met weinig ervaring zoals ik. Als schoolverlater werd ik volledig klaargestoomd voor deze functie. Die is elke dag anders: soms configureren, soms documenteren, soms tickets uitvoeren of issues oplossen. Er zit zo veel variatie in!”

 

"Als Application Engineer is elke dag anders.
Ik hou enorm van die variatie.”   
- Dino Malkic, Application Engineer 

“De vrijheid om je eigen planning te beheren vind ik ook een pluspunt. Ik organiseer mijn eigen agenda en kies wanneer ik welke taak uitvoer, altijd met respect voor deadlines. “

 

Welke tip heb je voor een collega die net is gestart bij Circet?  

 

“Stel héél veel vragen. Ik los graag zélf problemen op, maar je eigen kennis heeft zijn limieten. Heb je die bereikt, dan moet je aan de mouw durven trekken van een ervaren collega. Vragen stellen zorgt er ook voor dat je een pak sneller kan meedraaien in het team.”

 

 

Circet zoekt Application Engineers als Dino!

Bekijk hier de vacature en check onze andere openstaande functies.

-

Read more