What’Sub: zo floreert Lost Minute als subco van Circet

In de reeks What’Sub geven we het woord aan onze subco’s. Ze vertellen over hun partnership met Circet en zoomen in op hun groeiproces door de jaren heen. In deze testimonial vertelt Lizette Blankestijn, Managing Director bij Lost Minute, hoe het partnership voor stabiliteit en tevreden monteurs zorgt.


INFOGRAPHIC_SUBCOS_LOSTMINUTE_NL


Carrousel_1 (2)-1

Hoe ziet jullie partnership met Circet eruit? 

Lizette: “Voor Circet Nederland detacheren we installatiemonteurs voor VodafoneZiggo-projecten (in-home) en installatie- en servicemonteurs voor EV-projecten. Het gros daarvan is zpp’er. Die ontzorgen we volledig: we pakken de administratie op, regelen een bedrijfsbus, voorzien het gereedschap...  

Als de monteur ready to go is, gaan ze aan de slag voor Circet. Dat verloopt altijd vlekkeloos: betalingen zijn correct, de planningen voor onze monteurs zijn efficiënt ... Daarnaast biedt Circet heel uiteenlopende opdrachten, wat het werk van onze monteurs gevarieerd houdt. En monteurs kunnen aan de Circet Academy doorgroeien naar een hogere functie. Al die zaken zorgen ervoor dat wij als Lost Minute een fijne, stabiele partner zijn voor onze werknemers. Daardoor hebben we heel weinig verloop.”  

Jullie monteurs werken op zowel in-home- als EV-projecten. Welk voordeel levert dat op?

Lizette: “Als er minder werk is voor in-home-projecten, kunnen we monteurs inzetten op EV-projecten, en andersom. Dat biedt zekerheid voor onszelf en voor Circet. Maar natuurlijk ook voor onze monteurs: ze weten zeker dat ze opdrachten hebben. Logischerwijs kunnen zij zich aan de Circet Academy omscholen van in-home-monteur naar laadpaalmonteur. Heel waardevol, want de vraag naar storings- en onderhoudsmonteurs voor laadpalen blijft hard stijgen. 

“Bij minder werk kunnen we monteurs omscholen en inzetten op andere projecten. Dat biedt zekerheid.” 

Het gaat trouwens niet enkel om monteurs die zich willen omscholen vanwege de markt, maar ook om monteurs die willen doorgroeien. En in een uitzonderlijk geval zelfs om een heel ander type medewerkers: koeriers. Die werknemers detacheren we namelijk ook. Een paar van hen hebben na een tweedaagse opleiding meegewerkt op een VodafoneZiggo-project. Sommigen groeiden vanuit daar weer door tot installatiemonteur. Samen met Circet geven we onze medewerkers dus de kans om heel ander werk te doen. Hoe mooi is dat?!” 

Het partnership in cijfers (2023) Uitgelichte_cijfers (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vind jij ervan dat Circet deze opleidingstrajecten aanbiedt? 

Lizette: “De Circet Academy is voor ons echt een uitkomst. We staan nauw in contact met de trainers: ze houden ons erg goed op de hoogte van de individuele leertrajecten. Zo leren we onze eigen medewerkers kennen vóórdat ze aan de slag gaan en kunnen we bijsturen waar nodig. Voorheen lieten we onze monteurs vier weken ‘los’ bij een extern opleidingsinstituut, en hoopten we dat alles goed ging. Nu hebben we zicht op elk leertraject.” 

“Onze monteurs kunnen zich aan de Circet Academy omscholen. Daardoor hebben we heel weinig verloop.” 

Tot slot: hoe omschrijf je het partnership met Circet?  

Lizette: “Loyaal. Circet investeert veel in ons en wij geven er veel voor terug. Daarnaast voelt het nooit alsof we met een opdrachtgever om tafel zitten: we zijn echt een team. Samen zorgen we dat de klus geklaard wordt.”  

Enthousiast geworden door het verhaal van Lizette? Bekijk dan eens wat we voor jou kunnen betekenen in een partnership.  

Ontdek ook de verhalen van …  

-

Read more