Eurofiber tekent meerjarig contract met Circet

Eurofiber België heeft een contract gesloten met Circet voor de verdere uitbreiding van haar glasvezelnetwerk. De overeenkomst heeft een looptijd van 2 jaar.

Het contract is getekend tegen de achtergrond van de huidige marktontwikkelingen. Meile de Haan, Group Director Infra Operator: ‘Eurofiber groeit hard, dus is er steeds meer capaciteit nodig om alle werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast is onze digitale infrastructuur van cruciaal belang voor onze klanten; waaronder overheden, onderwijs, ziekenhuizen en grote ondernemingen. Eurofiber stelt dan ook hoge eisen aan partijen die aan ons netwerk mogen werken.’

Strategisch partnership

Om de kwaliteit en de continuïteit van de dienstverlening aan zijn klanten te waarborgen, heeft Eurofiber samen met Circet gekozen voor een meerjarige overeenkomst. Meile de Haan: ‘We hebben reeds in 2019 afscheid genomen van de traditionele opdrachtgever-leverancier relatie. Sindsdien zijn onze samenwerkingsovereenkomsten strategische partnerships waarin we de verantwoordelijkheden in de leveringsketen hebben geoptimaliseerd en waarbij de regie over het leveringsproces voor een belangrijk deel bij onze aannemers komt te liggen. Er is gezorgd voor een goede balans in verantwoordelijkheden, elke partner doet waar hij het best in is. Circet sluit perfect aan bij deze filosofie en is dan ook een logische keuze voor ons. Wij zijn ervan overtuigd dat we op deze wijze de kwaliteit van dienstverlening aan onze klanten nog een stap verder brengen.’7

 

Russell Crye, Chief Commercial Officer Circet Benelux over de overeenkomst:

In Nederland zijn we al meer dan 20 jaar een partner van Eurofiber en we zijn erg trots dat Eurofiber ook voor Circet heeft gekozen in België. Het is een moderne en evenwichtige overeenkomst op basis van partnerschip en vertrouwen waar optimaal gebruik wordt gemaakt van elkaars expertise. Wij kijken uit naar een mooie samenwerking waar door focus te hebben op leverbetrouwbaarheid en kwaliteit, Eurofiber een hoog klanttevredenheidsniveau weet te bereiken.

"We hechten veel waarde aan een langdurige samenwerking. De lange termijn betekent dat er voldoende ruimte is om te investeren en gezamenlijke successen te behalen."

 

We hechten veel waarde aan een langdurige samenwerking met onze opdrachtgevers. De lange termijn betekent dat er voldoende ruimte is te investeren om gezamenlijke successen te behalen. Bij de totstandkoming van het contract is openheid en vertrouwen zeer belangrijk geweest. Het nieuwe contract is een mooie kans voor Circet om door de inzet van onze expertise en gemotiveerde collega’s een bijdrage te leveren om de digitale infrastructuur van Eurofiber in België verder uit te bouwen.

Eurofiber biedt de partners alle ruimte om mee te denken om de totale keten te optimaliseren en versterken. Omdat de regie nu voor een groot deel bij de partners ligt, kunnen we de keten nog slimmer en sneller aansturen. Als partner van Eurofiber bouwen we samen verder aan de Smart Society. Door onze kennis en krachten te bundelen zijn we in staat om de maatschappij nog beter te voorzien van de vitale digitale infrastructuur.

Over Circet Benelux

Bij Circet Benelux maken we de innovaties van morgen en duurzame technologieën mogelijk door voor onze klanten de vitale infrastructuur te bouwen en beheren. We zijn de snelst groeiende internationale speler in zowel vaste als mobiele telecomnetwerken en in slimme energie-infrastructuur zoals EV-laadstations en slimme meters. We connecteren zowel particulieren als bedrijven met de nieuwste technologie. Daarvoor leveren we turnkey oplossingen op industriële schaal. In de Benelux heeft Circet 16 vestigingen met meer dan 2.000 medewerkers. De groep is ook actief in de rest van Europa, Noord-Afrika en de VS en heeft in totaal meer dan 10.000 medewerkers, verspreid over 14 landen.

Over Eurofiber

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige open digitale infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk en datacenters bieden we bedrijven, overheden en non-profit organisaties een toekomstvaste, slimme en open infrastructuur. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen ze het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Naast het uitgebreide 60.100 km glasvezelnetwerk in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland en 6 eigen datacenters in Nederland, bieden we sinds 2017 ook oplossingen voor volledig flexibele interconnectiviteit tussen meer dan 80 datacenters.

-

Read more