Glasvezel is belangrijk 

Wethouder Hilde de Groot is verheugd dat de aanleg van het glasvezelnetwerk nu echt gaat beginnen: “Omdat wij het heel belangrijk vinden dat kleine kernen in de gemeente Houten de kans moeten krijgen op glasvezel internet, hebben we voor de samenwerking met DELTA Netwerk gekozen. Met het aangaan van deze samenwerking laten we zien dat we een modern glasvezelnet voor onze inwoners willen maken. We hebben de afgelopen jaren ervaren dat het meer dan ooit belangrijk is om over een goede internetverbinding te beschikken. Mensen werken, leren, gamen en streamen veel vanuit huis. Ook de zorg vindt steeds meer plaats op afstand. Met glasvezel worden de inwoners aangesloten op een duurzaam netwerk van de toekomst.” 

Zoveel mogelijk huishoudens toegang tot snel internet 

Jos van der Klauw, directeur bouw en beheer van DELTA Netwerk spreekt zijn dank uit naar de gemeente voor de samenwerking en het gestelde vertrouwen. Jos benadrukt: “Jaren geleden begonnen we met de aanleg van glasvezel van buitengebied tot binnenstad en leggen we glasvezel aan in de kleine dorpen en steden van Nederland. Inmiddels hebben we bijna 1 miljoen adressen in Nederland aangesloten op het netwerk van DELTA Netwerk. En binnenkort kunnen de kleine dorpen rondom Houten genieten van snel internet. Glasvezel kent alleen maar voordelen voor inwoners. Het vergroot de leefbaarheid, voegt waarde toe aan woningen en maakt allerlei nieuwe digitale toepassingen mogelijk.” 

Verwachte oplevering in najaar 2022  

De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt uitgevoerd door aannemer Circet Nederland, waarbij zij ervoor zorgen dat inwoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden ondervinden. Russell Crye, commercieel directeur Circet Benelux legt uit: ”We zijn onlangs begonnen met het schouwen van de huizen, waarbij de plaatsing van de aansluiting in huis wordt bepaald. Vandaag starten de graafwerkzaamheden in Tull en ’t Waal en daarna volgt Schalkwijk. Vervolgens gaan we door naar ’t Goy, boven het Amsterdam-Rijn kanaal. In totaal is het 28 kilometer aan graafwerk. Als het volgens planning verloopt worden in najaar van 2022 de bijna 1300 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk.” 

Alle woningen een gratis glasvezelaansluiting 

Gezien het animo voor glasvezel kan iedere woning in ’t Goy, Schalkwijk & Tull en ’t Waal een glasvezelaansluiting laten plaatsen. Ook bij bewoners die nog niet hebben gekozen voor een abonnement op glasvezel. Hiermee worden alle woningen voorbereid op het netwerk van de toekomst. De aansluiting in de meterkast is geheel kosteloos en vrijblijvend. Of men nu of later voor een abonnement op glasvezel kiest, dat bepaalt men zelf. En pas als men voor een abonnement kiest, gaat men betalen voor de diensten over het netwerk. 

Communicatie over de aanleg 

Samen met DELTA Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de huizen. Zodra zij gaan graven of huisaansluitingen maken, ontvangen de inwoners een brief met meer informatie. Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen de inwoners met een abonnement de status en de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken.