Mayke volgt de masteropleiding Management & Innovatie: “Niets geeft mij meer energie dan kansen spotten"

Hoe kunnen we nóg efficiënter werken? Die vraag staat centraal in de masteropleiding Management & Innovatie. Een opleiding die Projectmanager Mayke momenteel met veel enthousiasme volgt. “Ik leer allerlei problemen oplossen en innovatief denken. En daarnaast leer ik Circet als organisatie door en door kennen.” 

In Circet Alumni vertelt een collega over zijn of haar extra opleiding. In het kort en het lang. 

Wie is Mayke? 

MaykeProfessioneel: Mayke is in 2019 begonnen bij Circet. Ondertussen is ze Projectmanager. Ze focust zich op het ontwikkelen, verbeteren en implementeren van interne processen, én het verkennen van de operationele mogelijkheden binnen mobiel en elektra.
 
 
Privé: Mayke (27) woont in Tilburg. In haar vrije tijd loopt ze graag hard, houdt ze van reizen en gaat ze graag een uitdaging aan. Zo loopt ze in november de marathon van Athene. 

IN HET KORT 

  • Opleiding? “Master in Management & Innovatie aan de NCOI.” 
  • Bijgeleerd? “Organisatorische problemen oplossen door nieuwe processen en strategieën te ontwikkelen en implementeren. En ook: innovatief denken en kansen spotten.”  
  • Score? “Een 8!” 
  • Tip voor wie wil bijleren? “Spreek het uit, laat het weten! De deur gaat voor je open, maar je moet wel zelf de eerste stap zetten.”

IN HET LANG 

Waarom volg je deze opleiding? 

“Ik heb Industrieel Product Ontwerpen gestudeerd. Deze opleiding draaide om het oplossen van problemen. Dat waren heel tastbare oplossingen: denk aan modulaire kastsystemen voor flexwerkplekken. De masteropleiding die ik nu volg, gaat ook over het oplossen van problemen, maar door processen, strategieën of werkwijzen aan te passen of te ontwikkelen. Daarmee vult deze master mijn kennis mooi aan.” 

“Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in innovatie en managementstrategieën, én in Circet. Ik wil de organisatie zo goed mogelijk leren kennen. Omdat ik zo diep naar werkwijzen en processen kijk, gebeurt dat automatisch. Win-win, dus!” 

Wat vind je het leukste aan de opleiding?  

“De opleiding is opgebouwd uit modules: strategisch management, business development, digitale technologie ... Elke module rond je af met een praktische eindopdracht. Leuk, want zo pas je de theorie meteen toe in de praktijk.” 

“Een van de interessantste eindopdrachten zat in de module innovatie en design thinking. We verdiepten ons in een proces, om vervolgens een innovatie voor te stellen. Zo deden we onderzoek naar de mogelijkheid om de data die Circet Nederland tijdens haar projecten inzamelt over de ligging van kabels en leidingen – inclusief de Z-waarde (diepte) - in een database te verwerken en door te verkopen aan andere partijen.”  

“Elke module sluit je af met een praktische eindopdracht.  Zo pas je de theorie direct toe in de praktijk.” 

Wat leerde je in het bijzonder bij?  

“De verhouding tussen exploitatie en exploratie binnen Circet, ook wel ambivalentie genoemd. We focussen vaak sterk op exploitatie: we bouwen, bouwen, bouwen ... Maar er is ook ruimte nodig voor exploratie: waar liggen er nog kansen in de markt, welke kant willen we op? Exploitatie en exploratie moeten goed in evenwicht blijven. Een heel boeiend inzicht.” 

Voor wie is deze opleiding een aanrader?  

“Voor iedereen die beter wil worden in kansen spotten en nieuwe ontwikkelingen implementeren. Je kan trouwens ook een of meerdere modules los volgen, in plaats van de gehele opleiding.”  

Staat er al een volgende opleiding op je verlanglijst?  

“Eerst maar eens deze opleiding afronden! Maar ik heb al wel mijn oog laten vallen op de Lean Six Sigma-training. In die opleiding focus je op het verhogen van de snelheid en kwaliteit om zo verspilling te voorkomen en verminderen.” 

Ook een opleiding van de Circet Academy volgen?  Check de mogelijkheden in het LMS platform.

 

-

Read more