IT Analyst Niels wordt IT Application Coördinator

In #wearecircet presenteren we je zowel de nieuwe aanwinsten als de vaste waarden in ons team.

Maak kennis met Niels Verheijen  

Functie: IT Analyst – IT Application Coordinator (vanaf 2024)  
In dienst sinds: 2019 (vanaf 2017 al bij Circet via een externe partner)
Vestiging/afdeling: Kontich

20230301_Circet_Inhuldiging Kontich_©Jeroen Willems_021

👉 Wat doet een IT Analyst? En wat houdt de rol van IT Application Coordinator precies in?

Als IT Analyst zit je aan tafel met je interne of externe klant om hun behoeftes in kaart te brengen over een nieuwe functionaliteit in een van onze applicaties. Die wishlist zet je daarna om in technische specificaties voor de developer. Je volgt het bouwproces van a tot z op en controleert of het eindresultaat aan de initiële wensen voldoet. 

Een IT Application Coordinator houdt het overzicht over een of meerdere applicaties en stuurt een multidisciplinair team met onder meer IT Analysts aan. Het is een nieuwe rol binnen Circet. Ze is vooral in het leven geroepen omdat ons applicatielandschap steeds uitgebreider wordt.

👉 Waarom maak je de overstap van IT Analyst naar IT Application Coordinator?

“De voorbije jaren zat ik als IT Analyst kniediep in specifieke functionaliteiten van onze applicaties. Als coördinator zal ik een multidisciplinair team aansturen en is mijn taak om uit te zoomen en het overzicht te houden. Vergelijk het met een puzzel: als analist pak je telkens een puzzelstuk vast, de coördinator zorgt dat de puzzel juist wordt gelegd. Het is een grote nieuwe uitdaging.”

 

20230301_Circet_Inhuldiging Kontich_©Jeroen Willems_018-1

👉 Wat vind je het leukst aan je werk?

“Dat ik met veel verschillende mensen spreek binnen onze organisatie of bij onze klanten. Of met softwareleveranciers, soms ook van de klant. Je wordt heel breed ingezet in de organisatie en dat vind ik heel fijn en gevarieerd werken. In mijn beginjaren werkte ik hoofdzakelijk op Service Cruiser. Zo hielp ik bij de migratie voor Vodafone Ziggo van de oude naar de nieuwe versie. Het was mijn eerste grote project bij Circet als IT Analyst.”

“Als IT Application Coordinator zorg je dat de puzzel juist gelegd wordt. Het is een grote nieuwe uitdaging.”     


👉 Wat zijn de grootste uitdagingen voor een IT Analyst binnen Circet?

“Dat is ongetwijfeld ons heel uitgebreide applicatielandschap. Je bent dan ook best een generalist. Want hoe diep je gesprekspartner ook in zijn of haar specifieke expertise zit, jij mag niet verdrinken in kleine details. Pas als je het grotere plaatje blijft zien, kan je met de briefing van je klant en jouw technische bagage tot een haalbare oplossing komen.”

“Pas als je het grotere plaatje blijft zien, 
kan je tot een haalbare oplossing komen.”

👉 Waar ben je bijzonder trots op?

“Als IT Application Coordinator zal ik, naast het aansturen van mijn team, ook owner zijn van één applicatie: Sitetracker. Sitetracker is uitgegroeid tot een van de belangrijkste platformen binnen onze groep en de impact op de fiberuitrol is groot. Sitetracker 2.0 is dan ook veruit het pittigste project uit mijn loopbaan bij Circet, maar ik ben er erg trots op dat ik het vertrouwen krijg om dat helemaal aan te sturen voor de Benelux-organisatie.”

👉 Welke tip heb je voor een nieuwkomer binnen Circet?

“Zorg dat je snel in kaart hebt wie wat doet binnen de verschillende teams, hoe de structuren in elkaar steken en wie je waarmee kan helpen. Kortom, maak werk van je interne netwerk binnen Circet. Zo zal jij je job veel efficiënter kunnen doen, maar weten collega’s ook waarvoor ze bij jou terechtkunnen. Dat geeft voldoening.”

“Maak als nieuwkomer zo snel mogelijk werk 
van je netwerk binnen Circet.”

👉 Koester je bepaalde toekomstplannen?

“Ik sta dus op het punt om de overstap te maken van IT Analyst naar IT Application Coordinator en ik heb er heel veel zin in. Om mij voor te bereiden op mijn rol als leidinggevende volgde ik vorig jaar samen met acht andere collega’s de natural leadership training. Het is goed dat er binnen Circet zoveel ruimte is om opleidingen te volgen, of het nu gaat over technische vaardigheden of soft skills als coaching en leidinggeven.”

👉 Hoe bouw jij mee aan de infrastructuur van morgen? 

“De softwaretoepassingen die wij beheren en verder uitbouwen, vormen de backbone van alle infrastructuurprojecten die we met Circet uitvoeren. Bovendien wordt elke handeling of gebeurtenis erin geregistreerd en gedocumenteerd. Zelfs over vele jaren zal al die info nog beschikbaar zijn. Ook daarmee verzekeren we de toekomst.”  

Ken je iemand die perfect zou passen bij Circet? 

Bekijk hier onze openstaande functies en deel ze in je netwerk!  

-

Read more