Maak kennis met Peter Zijderveld

In We Are Circet presenteren we je zowel de nieuwe aanwinsten als de vaste waarden in ons team. 

Maak kennis met Peter Zijderveld 

2311_CIR_Nieuwsbrief november_we are circetFunctietitel: QHSE-manager Circet Nederland
In dienst sinds: oktober 2023  
Vestiging/afdeling: Afdeling QHSE 

Hoe bouw jij mee aan de infrastructuur van morgen?  

“QHSE staat voor Quality (kwaliteit), Health (gezondheid), Safety (veiligheid) en Environment (milieu). Voor alle vestigingen en binnen alle projecten in Nederland focus ik mij op deze vier aspecten.”   

▶️ QHSE: voorbeelden per aspect 

  • Kwaliteit: onderzoeken of we ons werk goed doen, klachten afhandelen …
  • Gezondheid: Bijhouden wat er buiten gebeurt en proberen al onze collega's gezond te houden.
  • Veiligheid: achterhalen of overal risicoanalyses worden gemaakt, maatregelen nemen om bedrijfsongevallen te voorkomen …  
  • Milieu: onderzoeken hoe we schade aan het milieu voorkomen, hoe we ons autoverbruik kunnen verminderen … 

Wat is je belangrijkste taak?  

“De meeste vestigingen in Nederland denken en handelen autonoom. We willen juist dat iedereen vanuit onze landelijke dienstverlening denkt. Dus in plaats van ‘Wij van vestiging XX’, naar ‘Wij van EV’, of ‘Wij van FttH’.    

Het is mijn taak om de verschillende QHSE-afdelingen samen te brengen. Belangrijk, omdat op die manier iedereen volgens dezelfde veiligheidsvoorschriften en procedures werkt en data op dezelfde manier wordt verzameld.  

Om het concreter te maken: voor kwaliteitsmanagement hebben we één systeem aangeschaft. Maar hiermee wordt nog niet op alle vestigingen gewerkt. Met als gevolg dat zaken zoals projectinformatie of klachten niet op dezelfde manier worden geregistreerd. Door de registratie te centraliseren en harmoniseren, verzamelen we straks alle data op dezelfde manier, op één plek. Dat maakt de data inzichtelijk voor iedereen, en we kunnen er waardevolle lessen uit trekken.” 

Waarom is afdeling QHSE zo belangrijk binnen Circet?  

“Hoe minder schades, ongelukken, klachten of opmerkingen we hebben, hoe efficiënter we kunnen werken. Dat maakt de rol van QHSE zo belangrijk binnen onze organisatie. Dankzij de krachtenbundeling (centralisatie en harmonisatie) worden alle (landelijke) risico’s inzichtelijk en kunnen we deze ook beter voorkomen met z’n allen.” 
 
Waar zitten de uitdagingen?  

"In het brengen van eenheid tussen alle vestigingen. Je moet heel goed communiceren, krachtige voorbeelden in de spotlights zetten, veranderingen doorvoeren zonder afbreuk te doen aan iemands werk ... Het is belangrijk om iedereen mee te nemen in het verhaal, om uit te leggen waar we naartoe gaan en waarom verandering nodig is. Dat is een hele uitdaging.”  

Wat vind je het leukste aan je werk?  

“Werken met een fijne groep mensen. En omdat ik te maken heb met zoveel verschillende afdelingen, werk ik ook met heel veel verschillende collega’s samen: monteurs, operationeel managers, QHSE-coördinatoren, monteurs, projectleiders ... Ik leer dus veel nieuwe mensen kennen. Erg leuk.”   

"In mijn baan ontmoet ik veel verschillende mensen, van monteurs tot operationeel managers. Erg leuk.”   

Welke tip zou je aan iemand geven die net is gestart bij Circet? 

“Toen ik net begon, duurde het even voordat ik wist wie wie was. Het is als nieuwkomer daarom belangrijk om jezelf niet op te sluiten achter je eigen beeldscherm. Blijf eens hangen bij het koffiezetapparaat, in de kantine of in een andere gemeenschappelijke ruimte. Zo leer je collega’s sneller kennen en weet je wie je kan aanspreken voor hulp.”  

Ken je iemand die perfect zou passen bij Circet?  
Bekijk hier onze openstaande functies en deel ze in je netwerk!  

 

-

Read more