What’Sub: subco Cohitsn vertrouwt al jaren op Circet

In de reeks What’Sub geven we het woord aan onze subco’s. Ze vertellen over hun partnership met Circet en zoomen in op hun groeiproces door de jaren heen. Deze keer neemt Merlijn Voogd, mede-eigenaar van Cohitsn, je mee door ons partnership waar het vertrouwen van afspat.  


INFOGRAPHIC_SUBCOS_NLCarrousel_1-1

Hoe ziet jullie partnership met Circet eruit?  

Merlijn: “Circet is onze grootste opdrachtgever: sinds 2017 werken wij non-stop samen aan telecomprojecten. We focussen voornamelijk op de mobiele telecombranche: we vervangen de apparatuur in telecommasten om nieuwe netwerken uit te rollen. Inmiddels hebben we 3G vervangen door 4G, en 4G alweer door 5G. Zo blijven we bezig, haha!” 

 

Zijn jullie gegroeid dankzij het partnership? 

Merlijn: “Echt wel. In 2017 zijn we door Circet benaderd vanwege onze gespecialiseerde kennis en kunde. Toen waren we nog maar met 2 man. Circet gaf ons de kans om bij te leren en zo ook te groeien 

 Door het systeem van aanbestedingen kent de mobiele telecombranche veel ups en downs: het is hollen of stilstaan. Maar omdat we inmiddels weten wat we als partners aan elkaar hebben, staan we voor Circet klaar in drukke tijden. Andersom is Circet er voor ons in de rustigere periodes. Hierdoor hebben we een vaste kern van 7 medewerkers kunnen samenstellen en zijn we zeker dat we voor deze groep altijd werk hebben.” 
 

"Wij staan voor Circet klaar in drukke tijden.
En andersom is Circet er voor ons in rustigere periodes.” 

Daarnaast zijn we op organisatorisch vlak gegroeid. Het meedraaien in een grote organisatie heeft ons enorm geïnspireerd en ook bewust gemaakt van alle benodigde professionaliseringsslagen. Specifiek hebben we dankzij Circet veel stappen gezet in het opzetten en beheren van processen.”  

Hoe deden jullie de benodigde kennis en ervaring op? 

Merlijn: "Aan de start van elk project bekijken we samen met Circet de specificaties en richtlijnen, die door alle nieuwe technieken en appratuur continu veranderen. We starten altijd op regiebasis. Dat betekent dat we de eerste paar klussen vergoed krijgen omdat we – samen met Circet – leren en ontdekken.  

Alle bevindingen met betrekking tot het project delen we met Circet. Op basis hiervan kan Circet een goede inschatting maken van de werkzaamheden en de kosten. Vanaf het moment dat we alles onder de knie hebben, nemen we het project officieel aan. Op deze manier kunnen we telkens een steile leercurve maken.” 

“Aan de start van elk project werken we op regiebasis. Zo lopen we als subco weinig risico.” 

Het partnership barst duidelijk van vertrouwen, kan je daar nog een voorbeeld van geven? 

Merlijn: “Het nieuwe Odido-project! Vanaf de start waren we betrokken bij de uitrol van dat nieuwe netwerk. Daardoor waren wij als enige subco op de hoogte van de specificaties, materialen en richtlijnen. Onze kennis en ervaring hebben we gedeeld met de andere subco’s voor dit project. We leidden hen dus op.  

Dat klinkt misschien wat vreemd omdat subco’s uiteindelijk ook concurrenten zijn van elkaar. Maar het is voor ons belangrijk om het project vanuit Circet perfect te laten verlopen. Daarvoor heb je elkaar nodig. De relatie met Circet is uiteindelijk zo goed, dat we zelfs dit aandurfden.”  

Het partnership in cijfers (2023)

2402_CIR_testimonial visuals_all-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom voelen jullie je zo thuis bij Circet? 

Merlijn: "Omdat we op elkaar kunnen bouwen en weten wat we aan elkaar hebben. We hebben goed contact met alle lagen van de organisatie bij Circet. Ook voelen we ons altijd gehoord. Heel belangrijk, omdat uiteindelijk onze monteurs in het veld staan. Als zij aangeven dat zaken efficiënter kunnen of veiliger moeten, is het heel fijn dat daarnaar geluisterd wordt.  

“Het is heel belangrijk dat je als subco gehoord wordt. Daar kan je bij Circet op vertrouwen.” 

Een opdrachtgever kan ook alle verantwoordelijkheid bij de subco leggen, maar zo werkt Circet niet. Om nog maar eens een voorbeeld te geven: onze monteurs werken heel dicht bij antennes, waar de straling zo hoog kan zijn dat de hoogwerkers een storing krijgen. Daardoor stonden onze monteurs geregeld hoog in de lucht vast. Circet heeft overal de straling gemeten en ervoor gezorgd dat providers – ook al hadden zij niets te maken met het project – hun antennes tijdelijk uitschakelden. Dat is toch wat je zoekt in een professionele opdrachtgever!?” 

Enthousiast geworden door het verhaal van Cohitsn? Bekijk dan eens wat we voor jou kunnen betekenen in een partnership.  

 Ontdek ook de verhalen van …  

-

Read more