What’Sub: zo groeide Techbase door als subco van Circet

In de reeks What’Sub geven we het woord aan onze subco’s. Ze vertellen over hun partnership met Circet en zoomen in op hun groeiproces door de jaren heen. Deze keer zitten we om de tafel met Rick Gerrits, mede-eigenaar van Techbase. Deze start-up groeide onder de vleugels van Circet uit tot o.a. allround-specialist in Fiber to the Home (FttH).  


INFOGRAPHIC_SUBCOS_TECHBASE_NL

Carrousel_1-1Hoe is Techbase partner geworden van Circet? 

Rick: “Thijmen Hoeks en ik startte in 2020 samen een onderneming. We komen beiden uit de werktuigbouw en hadden wilde plannen om machines voor productiebedrijven te bouwen. Maar toen kwam corona – en viel alles stil. Via via kwamen we in contact met HDB, dat toen al samenwerkte met Circet op het gebied van revisie. En zo kwamen we ook in contact met Berry Diepstraten, Head of Operations Nederland, die een engineeringspartner voor FttH-projecten zocht. 

We zaten een halfuur om de tafel met Berry, en dat was op professioneel vlak liefde op het eerste gezicht. Alleen hadden Thijmen en ik nauwelijks ervaring met fiberprojecten. We hadden enkel tijdens een vakantiebaantje 18 jaar terug – huisaansluitingen gemaakt. Maar vanwege onze technische achtergrond gingen we ervan uit dat we de werkzaamheden snel onder de knie zouden krijgen. Circet gaf ons die kans. 

Later in 2021 hebben we met onze andere compagnons besloten om onder de naam Techbase te opereren en zo ook de revisieprojecten van HDB op te pakken voor Circet.” 

Hoe deden jullie alle kennis op?   

Rick: “Door de coronacrisis konden we geen opleidingen op locatie volgen, dus gingen we aan de slag met een handboek. Omdat wij er blanco inkwamen, spotten we regelmatig zaken die volgens ons efficiënter konden. Circet stond altijd open voor onze feedback en input. Op die manier leerden wij het vak kennen, stelden we een heel goed handboek samen en creëerden we een efficiënte werkwijze om glasvezelnetwerken te ontwerpen.”  

Wat typeert de samenwerking met Circet?  

Rick: “Ook al is Circet een grote organisatie, Berry komt hier gewoon binnengestapt. Altijd eerst om wat bij te praten over alles en niets. Daarna komen de serieuze gesprekken, haha. De samenwerking is heel informeel en gebaseerd op vertrouwen. Wij weten wat we aan Circet hebben, en omgekeerd. Dat is erg prettig.”

“Wij weten wat we aan Circet hebben, en omgekeerd. Dat is erg prettig.” 

Hoe zijn jullie doorgegroeid als subco?   

Rick: “Bij de start voerden we enkel engineeringswerkzaamheden uit. Tracés tekenen, gebieden clusteren, huizen koppelen, werktekeningen maken … Altijd onder toezicht van een lead engineer van Circet. Omdat we alles snel onder de knie hadden, kwam de vraag of wij andere projecten wilden controleren en doorgroeien naar lead engineer. Tuurlijk wilden we dat!  

We schaalden gaandeweg op en er kwamen steeds meer projecten onze richting uit. We begonnen met één bouwstroom in Den Bosch, inmiddels zijn dat er zeven. Ook voeren we projecten van a tot z (engineering tot en met revisie – as-built) uit en pakken we het beheerpakket op. Dat betekent dat we (digitaal) huizen aansluiten in gebieden waar een project al is afgerond. 

Inmiddels hebben we 14 medewerkers in dienst. Dankzij Circet staan we waar we nu staan: deze samenwerking is echt onze kickstart geweest.”  

Het partnership in cijfers (2023) 

2402_CIR_testimonial visuals_14

 

 

 

 

 

 

 

 

Je laat het allemaal heel ongecompliceerd klinken. Is dat ook zo?     

Rick: “Echt wel. Berry belt ons bij werk of een probleem dat opgelost moet worden, en wij zeggen toe. Het komt wel eens voor dat we niet de juiste ervaring hebben, maar dat is niet erg: Circet leert het ons on the job. Die kans krijgen we omdat we er altijd invliegen, meedenken, willen helpen, harder lopen dan de rest. En gebeurt er eens een foutje - hoogst uitzonderlijk - dan belt Circet ons en zetten we het recht. Zo simpel is het.”  

“De samenwerking met Circet is onze kickstart geweest.” 

Hoe zie je de toekomst? 

Rick: “Ik ben ervan overtuigd dat we nog meer projecten – ook voor andere afdelingen – gaan oppakken. En dat we op die manier samen nog beter worden. Daar zijn we Circet nu al heel dankbaar voor: het is mooi dat ze ons de kans hebben gegund om te leren en groeien onder hun vleugels.”  

Enthousiast geworden door het verhaal van Techbase? Bekijk dan eens wat we voor jou kunnen betekenen in een partnership.  

Ontdek ook de verhalen van …  

-

Read more