Elke collega specialist: zo leidt Circet ruim 1200 medewerkers en partners per jaar op

Van monteurs tot dispatchers en van onderhoudstechnici tot designers: elke Circet-medewerker en partner is specialist in zijn of haar vak. Dag in dag uit leveren zij een belangrijke bijdrage aan de vitale infrastructuur van morgen. De Circet Academy speelt daarin een hoofdrol. 

Afbeelding3De uitdaging  
Hoe garandeert Circet dat elke medewerker en partner voldoet aan de hoogste standaarden wat betreft kwaliteit, veiligheid, regelgeving, certificering en klanteisen?

Afbeelding5Circet’s oplossing  
Met de Circet Academy: opleidingen voor alle Circet-collega’s én werknemers van subcontractors. Elk aspect van telecom, netwerktechnologie en slimme energietoepassingen wordt behandeld.  

De Circet Academy in cijfers

  • 5 locaties in de Benelux
  • +1200 trainees per jaar
  • 200 opleidingen en trainingen
  • +50.000 opleidingsuren per jaar

Bijleren en doorgroeien 

De Circet Academy is het interne opleidingscentrum van Circet. In de academy ontwikkelt Circet zelf én samen met externe partners trainingen en opleidingsprogramma’s. Het doel? Iedereen – van nieuwe collega’s tot doorgewinterde experts – zichzelf laten ontwikkelen in hun vakgebied. 

In Kontich, Evergem, Flémalle (België), Hedel en Tilburg (Nederland) worden trainees opgeleid tot specialisten. Op elke locatie ligt de focus op andere thema’s. 

  • In Kontich worden opleidingen en trainingen in telecom, in-home services en infra aangeboden.
  • In Evergem ligt de focus op het aanleggen en onderhouden van het mobiele netwerk.
  • In Flémalle draaien de opleidingen en trainingen om in-home services voor Waalse klanten.
  • In Hedel ligt de focus op in-home services en het aanleggen en installeren van coax, glasvezel en laadpalen. 

Een kijkje in de Tilburgse academy

In de academy in Tilburg worden opleidingen in infra en laadpalen aangeboden. Trainees zijn Circet-medewerkers, maar ook werknemers van subcontractors. “Alle opleidingen zijn op dezelfde manier opgebouwd”, vertelt trainer Maykel Pigmans. “De eerste helft bestaat uit een combinatie van leren in de praktijk en theorie. In de tweede helft volgt de trainee veel praktijklessen.”

Circet academy

De instroom aan trainees is enorm gevarieerd. Zo starten er trainees zonder enige ervaring, maar ook medewerkers die al jaren in het vak zitten. Academy manager Jeroen Waelbers: “We zorgen ervoor dat uiteindelijk iedereen op hetzelfde kennisniveau de academy verlaat en indien nodig de juiste certificeringen op zak heeft.” 

Geen ervaring? Geen probleem!

Het feit dat er onervaren trainees starten, verdient extra aandacht, legt HR Director Peter de Vries uit. “Mensen die de overstap willen maken naar de telecombranche, zijn van harte welkom. Heb je geen werkervaring of technische kennis? Geen enkel probleem! Belangrijker is dat je over de juiste wil en ambitie beschikt. In dat geval leidt Circet je op tot een expert in telecom of slimme energietoepassingen.”  


Wil jij meebouwen aan de vitale infrastructuur van morgen? Ontwikkel je talent bij de Circet Academy.

 

-

Read more