Uitgebreider en professioneler: zo bouwt Circet aan het laadpalen-landschap

In 2022 installeerde Circet maar liefst 9000 EV-laadpalen in de Benelux. Belangrijk werk, want de vraag naar deze energiepunten groeit exponentieel. Door zijn werkwijze, gefocust op kwaliteit en veiligheid, professionaliseert Circet ook nog eens het laadpalen-landschap. In gesprek met Operationeel directeur Christopher Kyndt.

Afbeelding3De uitdaging   
De opkomst van elektrische wagens is ongekend. De vraag naar EV-laadpalen is groot en het landschap is versnipperd. Hoe kan Circet dit veranderen? 


Afbeelding5Circet’s oplossing  
Allereerst: met de Circet Academy. Ten tweede: met een workflow-platform dat werkprocessen stroomlijnt.  .  

Veiligheid en kwaliteit zijn prioriteit 

“Circet is de Europese nummer één wat betreft het bouwen en managen van de vitale infrastructuur van morgen. Zowel voor de telecom als de energiemarkt”, legt Operationeel directeur Christopher Kyndt uit. “Een mooie positie die we onder meer waarborgen door ons continu te focussen op de klant, veiligheid en kwaliteit. Dat geldt ook voor de installatie van EV-laadpalen. Zo verloopt elke installatie volgens het vierogenprincipe: alles wordt gecheckt door een tweede monteur.” 

Kennisdeling is cruciaal

Op dit moment is Circet al de grootste b2c-speler in de laadpalenmarkt van België. Maar het installeren van de energiepunten in grote volumes is zeker niet evident. Het is een relatief jonge business. Ook is de branche volop in ontwikkeling: updates volgen elkaar snel op. Om de beste kwaliteit te bieden, is het cruciaal dat monteurs altijd op de hoogte zijn. 

Circet heeft daarvoor een eigen werkwijze ontwikkeld, legt Christopher uit. “We verzamelen alle informatie die onze installateurs in het werkveld opdoen. De informatie controleren we in onze Circet Academy, waar we onze eigen EV-monteurs opleiden. Na de check integreren we de nieuwe kennis in onze toolboxen en opleidingen.” 

2022 07 06_ARFO_LR_Circet_Academy_Tilburg_029-1

Eigen werkprocessen en een slim platform

Naast kennisdeling in de academy heeft Circet nog een andere troef: zelfontwikkelde werkprocessen, ondersteunt door een workflow-platform. De kennis om zelf werkprocessen uit te denken had Circet al lang in huis, gezien het installeren van EV-laadpalen sterk overeenkomt met fiberinstallaties.  

Concurrenten slagen er tot nu toe niet in om hun gehele werkproces efficiënt te organiseren, wat het laadpalen-landschap enorm versnipperd maakt. Het workflow-platform is van grote waarde in de digitale aanpak van Circet: het stroomlijnt de werkprocessen. Hierdoor bouwt Circet nog harder aan een professioneler laadpalen-landschap. 


Lees meer over onze inzet op smart energy

-

Read more