Projectleider Kris Libbrecht switcht van Proximus naar Unifiber en stoomt zichzelf en zijn teams klaar voor Home Connected.

Kris Libbrecht wordt projectleider Unifiber: “Als testpersoon volgde ik onze nieuwe technische opleiding.” 

In Circet Alumni vertelt een collega over zijn of haar opleiding aan de Circet Academy. In het kort en het lang. 

Wie is Kris? 

2306_CIR_Nieuwsbrief_Juni_BE NL

  • Professioneel:  jarenlang bediende Kris als projectleider onze klant Proximus. Maar recent werd hij projectleider Unifiber. Voor deze nieuwe klant start hij ‘Home connected’ op, de aansluitingen van de individuele woningen op het glasvezelnetwerk in de straat.
  • Privé: Kris woont in Opglabbeek met zijn vriendin. In zijn vrije tijd fitnest hij of speelt hij gitaar. 

In het kort

  • Opleiding?  Technische training ‘Home connected’ voor Unifiber
  • Bijgeleerd?  “De foto’s van in het veld en de testopstelling maken het heel tastbaar.”   
  • Tip voor wie wil bijleren?  “Wil je een opleiding volgen? Wacht dan niet tot je de vraag krijgt, maar steek zelf je hand op

In het lang

Waarom heb je deze opleiding gevolgd?
“Als projectleider Unifiber – de joint venture van Proximus en Eurofiber om glasvezel uit te rollen in Wallonië – ben ik Home Connected vanaf nul aan het opstarten. Alle aspecten van een opstartende klant passeren daarbij de revue: materiaalbeheer, IT-platform, contacten met de klant, facturatie, training van de technische ploegen … 

Voor die training stelde ik samen met een ervaren trainer een opleiding samen, die ik dan ook volgde als testpersoon. Daarin leren de techniekers de procedures kennen, het materiaal dat ze ter beschikking krijgen, hoe ze achteraf hun werk kunnen testen ... Van de klant kregen we carte blanche en ze gaven intussen groen licht op de inhoud. Vanaf nu is het dus trainen geblazen: we mikken op 40 à 50 techniekers in totaal.  

"Ik stelde samen met een ervaren trainer een opleiding samen, die ik dan ook volgde als testpersoon."

Wat vond je het meest uitdagend aan deze opleiding? 
“Theorie en praktijk zitten in één dagopleiding. Het theoretische gedeelte duurt 5 uur, gevolgd door 3 uur bij de testopstelling in het labo. Daar maken de techniekers kennis met alle gebruikte materialen. Maar ook de theorie proberen we zoveel mogelijk te staven met voorbeelden. Daarom zitten er veel foto’s en video’s uit het veld in de presentatie.  

Toch is het niet makkelijk om al die uren geconcentreerd te blijven. Onze trainers blijven dan ook zoeken naar manieren om de theorie zo verteerbaar mogelijk te maken. Ook bekijken we of een deeltje van de leerstof via zelfstudie kan. Zo hoeven collega’s zich geen volledige dag vrij te maken voor een klassikale opleiding.”  

Afbeelding van WhatsApp op 2023-05-05 om 19.11.23

"Via een testopstelling in het labo maken de techniekers kennis met alle gebruikte materialen.  

Voor wie is deze opleiding bedoeld?  
“Voor Circet-collega’s die glasvezel al kennen via een andere klant en zich  willen omscholen naar de technische specificaties van Unifiber. Natuurlijk zullen ook nieuwe collega’s op Unifiber werken, maar zij leren dan eerst meer over fiber zelf. Hun leertraject duurt daardoor langer voor ze mee de baan op kunnen.”   

Staat er al een volgende opleiding op je verlanglijst? 

“Binnenkort volg ik sowieso de opfrissingscursus EHBO. En bij onze externe preventiedienst IDEWE kreeg ik een opleiding over hoe je als teamlead contact houdt met collega’s die ziek thuis zijn.” 

Ook een opleiding van de Circet Academy volgen? Neem in een kijkje in de catalogus

-

Read more