“We introduceren vanuit Circet Operations een gloednieuwe manier van werken"

Project Maverick: wat is het? 5 vragen aan Program Manager Natasja Munne-Soekhoe.

1. Wat is Project Maverick en waar komt de naam vandaan? 

 

“Project Maverick is een verandertraject, ingezet door Circet Operations België. De opdracht hiervoor werd gegeven door Bart Faber, Head of Operations. We willen onze manier van werken over de hele organisatie aanzienlijk verbeteren. De naam is een knipoog naar de film Top Gun. We vergelijken Circet met het besturen van een vliegtuig: we moeten het in de lucht houden (ons bedrijf draaiende houden), terwijl we ondertussen aan de motoren werken. En dat allemaal zonder dat de klant er nadeel van ondervindt. Een maverick is ook iemand die grenzen verlegt en net dat tikkeltje verder gaat dan de concurrentie – dat proberen we met Circet ook te doen.”

 

2. Waarom gaan we werken in klantketens (customer value chains of CVC’s)?

 

“Tijdens onze sterke groei van de afgelopen jaren stampten we voortdurend nieuwe business units (nieuwe klanten) uit de grond. Daarbij primeerden klantverwachtingen en snelheid steeds boven structuur, werkprocessen, de juiste digitale tools enzovoort. Om op een gezonde manier verder te groeien, willen we dat voortaan anders: onze services definiëren we in een klantketen. Dit is een keten van stappen om de klantverwachting in te vullen. Door alle processen te stroomlijnen, werken we efficiënter. Dat de machine vlot draait, komt overigens ook ons imago ten goede.”

 

2404_CIR_Nieuwsbrief april_Natasja

3. Hoe willen jullie dat doen?

 

“Door volop te uniformiseren én workflows uit te werken. We bundelen de kennis en expertise van onze collega’s in bijvoorbeeld draaiboeken, templates, checklists, en duidelijke werkinstructies voor alle handelingen en projecten. Dat gaat van de manier waarop een werf wordt ingericht tot het opstellen van een factuur. Zo verkleinen we ons risico op fouten, schatten we kosten beter in, enzovoort. Daarnaast creëren we inzicht in wanneer we succesvol zijn. We bespreken in teamoverleg onze gezamenlijke targets en resultaten. We kijken achteruit: wat hadden we beter kunnen doen? Maar ook vooruit: hebben we voldoende werk beschikbaar voor de komende weken? Ook bespreken we hoe we als team verder kunnen verbeteren.”

 

4. Hoe helpt Maverick Circet-collega’s vooruit?

“Het maakt ons allemaal efficiënter. We verbeteren onze samenwerking met andere teams en krijgen meer inzicht in onze prestaties. Door onze manier van werken zoveel mogelijk te standaardiseren, vermijden we overigens dubbel werk en creëren we duidelijkheid over rollen en verantwoordelijkheden. Elk team zal perfect weten wat zijn taak is in het grote geheel. Zo gaan we naar een optimale manier van werken. Ook bij het aantrekken van nieuw talent zal zo’n uniforme aanpak helpen.”

 

5. Wie is er allemaal betrokken bij dit project?

 

“Met project Maverick willen we de kennis en expertise van onze operationele en technische helden inbrengen. De structuur zetten we dan ook op samen met je collega’s. Op de Sharepoint kun je binnenkort lezen welke teamleden bij welke CVC’s betrokken zijn. Daarnaast is er een projectteam dat dit project stuurt. Maar verder is de opgezette werkwijze van ons allemaal. Iedereen kan suggesties doen om werkprocessen te verbeteren, van techniekers tot management. Je kunt je ideeën inbrengen via een CVC-teamlid. We hebben ieders steun nodig om de ‘employer of first choice’ te worden die zijn zaken op orde heeft.”

 

Hoe helpt de nieuwe manier van werken Circet-collega’s vooruit?

 

Dat kom je in de volgende nieuwsbrieven te weten!

-

Read more