ISO 9001 is het resultaat van onze jarenlange focus op kwaliteit

Na een klein jaar en dankzij sterk teamwerk is Circet Benelux officieel ISO 9001-gecertificeerd. Het behalen van deze kwaliteitsnorm is het gevolg van kwalitatieve processen, sterke organisatie en gezonde groei: “We mogen trots zijn op wat onze mensen bereikt hebben.”

Op amper 9 maanden tijd voldoen aan de ISO 9001-vereisten: het team van Rudi Calcoen (Preventieadviseur en Project leider van het ISO 9001-traject), Birgit Embrechts (Project Manager) en Patrick Block (Chief Transformation Officer) slaagde erin. Voor hen en tientallen andere Circet-medewerkers is het kwaliteitslabel de kers op de taart na maanden vol inspanningen om de bestaande processen en werkmethodes verder te verbeteren en uniformiseren in een snel groeiend bedrijf.

 

ISO9001-Circet

 

Een geoliede machine

“We tilden onze operationele werking en onze ondersteunende diensten naar een hoger niveau”, vertelt Birgit Embrechts. “ISO 9001 geeft je bedrijf houvast: door je processen in kaart te brengen, zie je de pijnpunten en blijf je continu verbeteren. Dat leidt niet alleen tot nog meer kwaliteit, maar ook tot een grotere tevredenheid bij werknemers en klanten”.

 

“Onze focus op kwaliteit straalt niet enkel af op klanten, maar ook op nieuwe medewerkers”

 

CTO Patrick Block onderstreept het belang van het ISO kwaliteitslabel voor de verschillende stakeholders van Circet Benelux. “Het straalt af op de hele groep, die op Europees niveau de ambitie heeft om onze diensten continu te verbeteren door onder andere het ISO-framework toe te passen. We versterken hierdoor ons imago als een speler die in kwaliteit blijft investeren. Dat is belangrijk voor klanten en jobkandidaten, zeker voor een groeibedrijf als het onze”.

 

20220404_Com&Co_Circet_┬®Jeroen Willems_027

 

Eén gemeenschappelijk doel

Ook voor Rudi Calcoen, die aan het stuur zat van het project, is de meerwaarde van ISO 9001 duidelijk: “Circet was al geruime tijd bezig met kwaliteit. Dat we felicitaties krijgen van de auditor omdat we op zo’n korte tijd een goed functionerend systeem uitrolden, onderstreept dit. Het is niet zomaar een papiertje dat we aan de muur hangen, het past in ons ambitieus strategisch plan om de kwaliteit van onze bedrijfs- en klantprocessen en dienstverlening continue te blijven verbeteren.”

 

"Door alle werkwijzen centraal te documenteren legden we samen de puzzel en brachten we uniformiteit in onze organisatie.”

 

“Circet bestaat uit verschillende entiteiten die in de loop der jaren een groep zijn geworden. Iedereen had een bepaalde manier van werken. Door al die verschillende werkwijzen centraal te documenteren, konden we samen de complexe puzzel leggen. We hebben echt van elkaar geleerd. De best-practices werden structureel en over de gehele organisatie geïmplementeerd en brachten uniformiteit in onze processen. Daardoor kunnen we efficiënter tewerk gaan.”

 

Work in progress

In 2022 wil Circet Benelux haar werking verder finetunen. “De voldoening bij het team is groot”, vertelt Birgit. Patrick Block beaamt dat, maar kijkt al verder: “De oefening is nooit af: we moeten ons blijven aanpassen om de evoluties in de markt te volgen, en elk jaar de lat wat hoger leggen.”

 

“We zijn trots op wat we bereikt hebben”

Rudi Calcoen steekt ten slotte nog een pluim op de hoed van de Circet-medewerkers. “Onze techniekers zorgen ervoor dat we onze ’Service Level Agreements respecteren, zetten zich naadloos in om perfect werk af te leveren en staan onze klanten dagelijks bij op een correcte, precieze manier. Ook onze ondersteunende diensten hebben geschitterd, van teamleads tot leidinggevenden, de hr-dienst, finance, IT… Dit certificaat is de verdienste van het hele bedrijf”.

-

Read more