Wyre kiest Circet Infra Fiber als infrastructuurpartner

Mechelen – Wyre, de joint venture van Telenet en Fluvius, rekent op Circet Infra Fiber, een tijdelijke maatschap tussen Circet en Infra Group, om in Vlaanderen en delen van Brussel de nieuwste 10 Gigabit-glasvezeltechnologie uit te rollen. Op 3 oktober maakten de CEO’s van Circet, Infra Group en Wyre hun samenwerking officieel bekend.

Twee ervaren partners 

Voor de design-, engineering-, infrastructuur- en installatiewerkzaamheden rekent Wyre op Circet en Infra Group. De twee bedrijven richtten enkele jaren geleden de tijdelijke maatschap Circet Infra Fiber op om de fiber roll-out in België vlot, veilig en kwalitatief te laten verlopen.  

Persbericht1(vlnr op de foto) Tom Vendelmans (CEO Infra Group), Micha Berger (CEO Wyre) en Bavo De Cock (CEO Circet Benelux)

Bavo De Cock (CEO Circet Benelux): “Onze jarenlange ervaring als telecominfrastructuur-speler in de Benelux en wereldwijd zorgt ervoor dat we onze klanten end-to-end en kwalitatief kunnen ondersteunen binnen de verschillende technologische domeinen. Vanuit Circet Infra Fiber kijken wij uit naar onze samenwerking met Wyre om het glasvezelnetwerk van de toekomst in Vlaanderen en delen van Brussel uit te rollen. Deze glasvezel uitrol is voor onze regio cruciaal om competitief te blijven in een steeds sneller evoluerende markt.”  

Tom Vendelmans (CEO Infra Group): “Infra Group, is sinds meer dan 30 jaar de ideale one-stop-shop  contractor (design, engineering, install en maintenance). Infra Group maakt en verbindt iedere dag netwerken. Onze multi-utility-aanpak en onze sterke lokale verankering zal ervoor zorgen dat het Wyre glasvezel rollout-project binnen het openbaar domein kwalitatief, snel en veilig uitgevoerd wordt.  

Door onze gebundelde krachten met Circet zijn wij enthousiast om het nieuwe glasvezelnetwerk van Wyre in de Vlaamse en Brusselse steden uit te rollen.” 

Aanleg glasvezelnetwerk 

Het netwerk van Telenet en Fluvius bestaat al voor 90% uit glasvezel. Enkel het traject van de straatkast tot in de huizen en appartementen bestaat nog voornamelijk uit coax. Dat kan al hoge snelheden aan (momenteel 1 Gbps), maar met de laatste kilometers glasvezel erbij wordt dat op termijn 10 Gbps. 

Micha Berger (CEO Wyre): “Wyre is erg blij met de samenwerking met Circet Infra Fiber. Door samen te werken met Circet Infra Fiber kunnen we het beste netwerk van de toekomst uitrollen in Vlaanderen en in delen van Brussel. Circet Infra Group heeft de kennis en expertise om complexe netwerk roll-outs uit te voeren. Dat bewezen ze al in binnen- en buitenland.  

Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen, met respect voor onze klanten en de maatschappij, klaar zijn om deze reis aan te vatten om massaal de nieuwste 10 Gigabit-glasvezeltechnologie uit te rollen met behoud van de kwaliteit van ons huidige Gigabit netwerk. 

Klaar voor de toekomst met glasvezel 

Vlaanderen en Brussel zijn koplopers in technologie. Dankzij de hoge snelheid en bandbreedte van glasvezel, blijven ze dat in de toekomst ook. Bedrijven werken zonder vertraging in de cloud, bewoners kunnen naar hartenlust streamen en thuiswerken in de beste omstandigheden.  

Belangrijk is dat de uitrol van glasvezel kwalitatief en veilig gebeurt, met zo min mogelijk overlast voor de bewoners. Ook op dat vlak hebben Circet en Infra Group hun strepen verdiend. Beide partijen hebben meer dan voldoende ervaring met communicatie (met buurtbewoners en gemeenten) én infrastructuur werken om de werken tot een goed einde te brengen. 

-

Read more